İdlibli Muhammed bebek hastaneye götürüldü

İdlibli Muhammed bebek, Süleyman Soylu'nun talimatıyla tetkikler için hastaneye götürüldü.

YAŞAM 02.09.2020, 14:37
İdlibli Muhammed bebek hastaneye götürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Hatay Valiliği ve AFAD'ın koordinesinde Suriye'nin İdlib kentinden Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Hatay'a getirilen, doğuştan ayak ve kolları bulunmayan 14 aylık Muhammed bebek, gerekli tetkiklerin yapılması amacıyla Hatay'da hastaneye götürüldü.

Muhammed bebek ailesiyle birlikte Türkiye'ye getirilerek, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) görevlileri tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürüldü.

Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde genel sağlık kontrolünden geçirilecek olan Muhammed bebeğin protez için de ayrıca tetkikler gerçekleştirilecek.

Çocuğunun sesini duyurabildiği için mutlu olduğunu söyleyen Muhammed bebeğin babası Halit Mısaytıf, Türkiye hükümetine teşekkür ederek, çağrısına sessiz kalınmadığını ve kısa sürede Türkiye'ye alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ettiklerini ifade eden Halit Mısaytıf, "Şu an Muhammed'i hastaneye getirdik, hazırlıklar yapılıyor, bekliyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)