Bilim Kurulu üyesi: "Aslında vaka sayısı çok fazla"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Türkiye'de günlük vaka sayılarının diğer ülkeler ile kıyaslandığında düşük göründüğünü, aslında 1000'li rakamların çok fazla olduğunu ifade etti.

SAĞLIK 26.08.2020, 14:55
Bilim Kurulu üyesi: "Aslında vaka sayısı çok fazla"

Türkiye'de günlük 1000'in üstünde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmeye başlandı.

Ülkemizde son 24 saatte 1.502 vaka tespit edilirken, 887 hasta iyileşti. 24 kişi ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insanların ağızlarını açık bulduğu anda bulaştığına dikkat çekerek, maske ve sosyal mesafe kuralına mutlaka riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Aşının tek çözüm olmadığını savunan Prof. Dr. Ünal, Türkiye'de yeterince aşı olup olmayacağının bilinmediğini, risk gruplarına göre aşılama yapılıp yapılmayacağının da belirsiz olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ünal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da sık sık vurguladığı gibi "önce tedbir" çağrısında bulundu.

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) ikinci dalganın Ekim ya da Kasım ayında sıcaklıkların düşmesiyle beraber gelebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, buna karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ünal, devletin yoğun bakım servislerindeki yatak sayısını artırdığını ve solunum cihazı gereksinimini karşıladığını kaydederek, sağlık görevlilerine verilen eğitimin sürdüğünü ifade etti.

Türkiye'de günlük vaka sayılarının diğer ülkeler ile kıyaslandığında düşük göründüğünü ancak 1000'li rakamların çok fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Ünal, vaka sayılarının önce 500'ün altına, daha sonra da sıfıra çekilmesi gerektiğini aktardı. 

Prof. Dr. Ünal, Hong Kong'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) geçiren bir kişinin ikinci defa hastalandığına dikkat çekerek, iyileşen kişilerin ortalıkta rahatça gezmek yerine önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. 

Yorumlar (0)