"Tezahüratsız maç olmaz" diyerek uyardı!

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "maçların sınırlı sayıda seyircili olarak oynanması" kararına ilişkin yaptığı açıklamada, tezahüratsız maç olamayacağını, bu nedenle büyük bir ihtimalle maske kuralına da uyulmayacağını ifade etti. 

SAĞLIK 26.08.2020, 15:34
"Tezahüratsız maç olmaz" diyerek uyardı!

Futbol karşılaşmaları, Ekim ayı itibarıyla sınırlı sayıda seyirciyle oynanacak. TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), stadyum kapasitesinin yüzde 30'u oranında seyirci alınacağını bildirdi. 

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'dan konuya ilişkin kritik uyarılar geldi.

Prof. Dr. Kayıpmaz, TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından verilen kararın ciddi tedbirler alınarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Futbol müsabakalarında yalnızca seyircilerin bulunmadığını ve kalabalık hususunda sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kayıpmaz, stadyum kapasitesinin yüzde 30'u oranında seyirci alınacak olmasını eleştirdi.

Prof. Dr. Kayıpmaz, stadyum kapasitesinin ortalama 30.000 olduğunun düşünülmesi halinde bunun 10.000 seyirciye denk geldiğini söyledi.

Kritik müsabakalarda stadyumların etrafında ve stadyuma giden yollarda ciddi kalabalıklar meydana gelebileceğini belirterek, bunu engellemek için tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Kayıpmaz, stadyum giriş-çıkışlarında meydana gelebilecek kalabalığın da önlenmesi gerektiğini belirterek, herkesin sırayla stadyuma girip çıkması gerektiğini kaydetti.

Müsabakaları izlemeye gelen kişilerin ortak tuvalet kullanacaklarını aktaran Prof. Dr. Kayıpmaz, hijyen tedbirlerine de mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kayıpmaz, tezahüratsız maç olamayacağını, bu nedenle büyük bir ihtimalle maske kuralına uyulmayacağını, bunun da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşması bakımından tehlike oluşturacağını ifade etti.

Yorumlar (0)