Bakan Koca: Koronavirüsün hızını kestik!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde alınan önlemler sayesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızının kesildiğini ifade etti. 

SAĞLIK 09.10.2020, 12:40
Bakan Koca: Koronavirüsün hızını kestik!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Koca, Türkiye genelinde alınan önlemlere yönelik yoğun denetimler ve hızlı bir şekilde yapılan müdahaleler sayesinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızının kesildiğini kaydetti. 

Koca, valiler ve il müdürlerinin yanı sıra sağlık görevlileri ile sıkı bir şekilde koordinasyon sağlandığını ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele edildiğini söyledi. 

Adana'ya giden Koca, söz konusu şehrin nüfusunun fazla olduğunu ve birçok şehre de geçiş kavşağı olduğunu ifade etti.

Koca, Eylül ayında Adana'nın yeni tip koronavirüsteki (Covid-19) pikini yaşadığına dikkat çekerek, vaka sayısının başarılı bir şekilde kontrol altına alınabildiğini söyledi. 

Adana'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının üçte bir oranında azaldığını belirten Koca, en yüksek düzeyinden yüzde 66 oranında azalma kaydettiğini ifade etti. 

Yoğun bakım doluluk oranını açıkladı

Koca, Adana'da polikliniklere yapılan müracaatların da azaldığına dikkat çekti. Polikliniklere başvuran yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının yüzde 40 oranında azaldığını belirten Koca, yatak doluluk oranının yüzde 59 olduğunu kaydetti. 

Yoğun bakım doluluk oranının yüzde 74 olduğunu aktaran Koca, ventilatör (solunum cihazı) doluluk oranının ise yüzde 30 olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. 

"Temaslıların erken tespit edilmesi önemli"

Koca, yaşlıların yeterli düzeyde korunamadığına dikkat çekerek, 60 yaş üstü vatandaşların yeni tip koronavirüsü (Covid-19) daha ağır geçirdiğini hatırlattı.

Adana'da yaşlıları pandemiden korumak amacıyla önlemlerin alınması gerektiğini belirten Koca, temaslıların erken tespit edilmesi halinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) çok daha kolay bir şekilde kontrol altına alınabileceğini kaydetti. 

"Her taviz yeni bir vaka"

Koca, vatandaşlara yeniden hatırlatmada bulunacağını aktararak, önlemlerin ihmal edilmesi nedeniyle herkesin beklenmedik acılar ile yüzleştiğini söyledi.

Maske, sosyal mesafe ve hijyenden verilen her tavizin yeni bir vaka olarak dönüş yaptığına dikkat çeken Koca, Adana dâhil bölgede bulunan tüm vatandaşların önlemlere ciddi bir şekilde riayet etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 1.615 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası tespit edilirken, 1.398 hasta iyileşti.

Türkiye'de son bir günde 58 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Son bir günde uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sayısı 117.101 olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)