Bakan Koca duyurdu: Maske kararı haftaya kaldı

Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz günlerde “Kurulumuzun en önemli toplantılarından birini yapacağız.” ifadelerini kullanarak bugünkü toplantıyı duyurmuştu. Ancak Bilim Kurulu'nun bugünkü toplantısının 27 Nisan Çarşamba gününe ertelendiği ifade edildi.

SAĞLIK 20.04.2022, 12:20 20.04.2022, 12:20
Bakan Koca duyurdu: Maske kararı haftaya kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemlerde gerek açıklamalarıyla gerek sosyal medya paylaşımlarıyla vaka ve ölü sayılarında son 1,5 senenin en düşük seviyesine gelindiğini, artık koronavirüs salgınının bir salgın olmaktan çıkıp grip gibi sıradan bir hastalığa dönüştüğünü vurguluyordu. 2 Mart’ta açıklama yapan Koca, açık havada maske kullanım zorunluluğunu kaldırmıştı. Bu kararın ardından dikkatler, kapalı ortamlar için gelecek karardaydı.



Bilim Kurulu'nun toplantısı ertelendi

Sağlık Bakanı Koca, “En önemli toplantılarımızdan birini yapacağız.” diyerek bugün yapılacak toplantıyı günler öncesinden işaret etmişti. Bugün öğleden sonra toplanması beklenen Bilim Kurulu’nun başta okullar ve iş yerleri olmak üzere kapalı alanlarda maske kullanımı konusunda yeni bir karar alması gündemdeydi. Fahrettin Koca’nın, toplantının ardından basın açıklamasında bulunması bekleniyordu. Ancak Fahrettin Koca bugün yaptığı Twitter açıklamasında, toplantının 27 Nisan Çarşamba gününe ertelendiğini duyurdu.

Yorumlar (0)