Bakan Koca duyurdu! Gözler yarına çevrildi

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın yarın yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yarın 18.00’de yapacağım bir açıklama ile huzurlarınıza çıkacağım. Bunun, bir süredir beklenen açıklama olacağını düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 01.03.2022, 16:45 01.03.2022, 17:42
Bakan Koca duyurdu! Gözler yarına çevrildi

Salgınla mücadelede gelinen son aşama ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi gündemiyle koronavirüs Bilim Kurulu yarın bir araya geliyor. 

"Beklenen açıklama yarın!"

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında şu sözleri kullandı:

“Yarın koronavirüs Bilim Kurulu, salgınla mücadeledeki son aşama ve söz konusu kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi amacıyla toplanıyor. Yarın 18.00’de bir açıklama ile yeniden huzurlarınıza çıkacağım. Yarın yapacağım açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağını düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısı ertelenmişti

23 Şubat 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilmesi beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, geçtiğimiz hafta ertelenmişti.

Bakan Koca, “Önümüzdeki hafta bütün basın mensuplarını davet ederek gerçekleştireceğimiz toplantıda, Kovid-19 ile mücadele konusunda geldiğimiz aşamayı ve bundan sonraki sürecin ne olacağını daha kesin bir şekilde ifade edeceğiz. Maskeleri ne zaman atacağımız ve test meseleleri de toplantının gündem maddeleri arasında olacak. Yerlileştirdiğimiz Molnupiravir ilacını piyasaya sunduk. Yaklaşık 700 dolara satılan ilacı, 70’te 1 maliyete düşürerek piyasaya dağıttık. Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan hızlı bir şekilde ilacı yerlileştirip, piyasaya sunmuş olduk. Biz bu ilacı, genelde 65 yaş üstü olanlara veriyoruz. Bundan böyle yalnızca hasta olanlara test yapılsın diyoruz. Hasta olan kişiler maskesini taksın ve kendi kendisini izole etmiş olsun. Belirti çıkarsa hastaneye yatsın ve gerekmesi halinde test yapılsın. Fakat kişi, 65 yaş üzerindeyse Molnupiravir ilacına erken dönemde başlasın, bu oldukça önemli.” şeklinde konuşmuştu

Yorumlar (0)