Salonu terk ettiler! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov BM konferansında dinlenmedi

Birleşmiş Milletler’in gerçekleştirdiği Silahsızlandırma Konferansına online olarak katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov konuşmasını gerçekleştirirken salonda yer alan katılımcılar Lavrov’u dinlemeyerek salonu terk ettiler.

GÜNDEM 01.03.2022, 16:58 01.03.2022, 17:28
Salonu terk ettiler! Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov BM konferansında dinlenmedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Birleşmiş Milletler’in gerçekleştirdiği Silahsızlandırma Konferansına online olarak katıldı. Lavrov konuşmasını gerçekleştirirken salonda yer alan birçok katılımcı salonu terk etti. Rusya’nın Ukrayna’ya perşembe günü başlattığı askeri operasyonların altıncı günü yaşanırken gerilim artmaya devam ediyor. Savaş kararından sonra birçok ülke Rusya’ya yaptırımlar uygulamış krizin diplomasi yoluyla masada çözülmesi gerektiğini savunmuştu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasındaki ilk müzakere olumsuz olarak geçmiş, görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamalarda müzakereler devam ederken Rus birliklerinin Ukrayna’yı bombalamaya devam ettiğini ve bu şekilde baskı kurmaya çalıştıklarını ifade etmişti.

Lavrov’a tepki, Zelenskiy’e alkış

Yaşanan bu son gelişmelerin ardından Birleşmiş Milletler’in düzenlemiş olduğu Silahsızlanma Konferansı’na katılan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuşmasını gerçekleştirirken salondan tepki geldi. Salonda yer alan katılımcıların çoğu Lavrov’u dinlemeyerek salonu terk ettiler. Fransa’nın Silahsızlandırma Konferansı Daimi Temsilciliği sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderide Ukrayna’ya verdikleri desteği göstermek için Lavrov konuşmasını gerçekleştirirken Avrupa Birliği partnerleri ile birlikte salonu terk ettiklerini ifade etti. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenskiy’nin Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşması ise ayakta alkışlandı.

Yorumlar (0)