Bakan Koca açıkladı: Okullar kapanacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 0-17 yaş grubunda ortaya çıkan vaka sayısının toplam vakaların yüzde 25'ine ulaştığını bildirirken, tedirgin olunacak bir durum olmayacağını söyleyerek "Okullar kesinlikle kapanmayacak” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK 28.09.2021, 13:01
Bakan Koca açıkladı: Okullar kapanacak mı?

Bir buçuk yıl sonra yüz yüze eğitim yeniden başlarken, Kovid-19 vakalarında 0-17 yaş grubunun oranı yüzde 25'e yükseldi.

“Dört vakadan biri çocuk…”

Sağlık Bakanlığı, yüz yüze eğitimde geride kalan üç haftayı yakın bir şekilde takip ederken, Sağlık Bakanı Koca, 3 hafta boyunca okulların açık kalmasıyla birlikte 0-17 yaş grubunda vaka sayısının bir kat daha arttığını belirtti ve ”Ortalama aktif vaka sayımız 400 binlerde. 4'te biri 0-17 yaş grubuna ait. Yani bunun yüzde 25'i. Bu oran daha önce yüzde 11 seviyesindeydi" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, vaka sayılarında yaşanan artışın hastane yatışına yüzde 10 civarında yansıdığını; entübe ve yoğun bakım sayılarına ise yansımadığını bildirdi.

“Okullar kapanmayacak”

Endişelenecek bir durumun olmadığına vurgu yapan Bakan Koca, ilerleyen süreçte durumun değişmesi halinde dahi okulların kapanmayacağını açıkladı ve şunları söyledi:

"En son kapanan değil, asla kapanmayan. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak en fazla biz ikili hafta sonu eğitim de dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenerek açık kalmasını, bunu yalnızca MEB için değil üniversiteler için de düşünüyoruz."

“Elimizde bir güç var”

AVM'lerin de kapanmayacağını ifade eden Fahrettin Koca, Türkiye'nin yeterli sayıda aşıya sahip olduğunu aktardı. Yerli aşının devreye girmesiyle birlikte aşı gücünün daha fazla artacağına dikkat çeken Fahrettin Koca, "Böylece toplumsal bağışıklık hedefine ulaşabileceğiz" sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)