Bakan Koca açıkladı: Kamuya dönmek isteyen hekimlerde rekor başvuru

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beyaz reformdan sonra 6 bini aşkın hekimin kamuya dönmek üzere başvuru yaptığını ifade ederek, "Bu yıl içinde 85 bin atama yapılacak" açıklamasını yaptı. 

SAĞLIK 06.09.2022, 16:02 06.09.2022, 18:00
Bakan Koca açıkladı: Kamuya dönmek isteyen hekimlerde rekor başvuru

Sağlıkta 'Beyaz Reform', yenilikleri de yanında getirdi.

6 bini aşkın hekim başvuru yaptı

Yeni düzenlemenin sağlıkta bir dönüm noktası olacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 bini aşkın hekimin kamuya dönmek için başvuru yaptığını duyurdu.

Önümüzdeki süreçte toplam 85 bin alım olacağını açıklayan Bakan Koca, "Bugüne kadar açıklanmış en büyük alım." sözlerini kullandı.

"6 bini aşkın hekim kamuya dönmek için başvurusu yaptı"

Koca, dün gerçekleştirilen Kabine toplantısından sonra konuya ilişkin açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Bugüne kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek için başvurusunu yaptı. Bunlardan 5 bini uzman hekim. Yalnızca İstanbul'da 1350'yi buldu. Ankara'da 650. İzmir'de 600'e yaklaştı. Diyarbakır'da 170, Hatay'da 130, Batman'da 44 hekime ulaştı. Bütün illerden yüksek sayıda başvuru var. Yalnızca Gümüşhane ve Bayburt’ta henüz başvuru olmadı. Başvuranlardan çocuk hekimi sayısı 500'ü geçti, kadın doğum ve dahiliye uzmanı yaklaşık 400, anestezist 420, radyolog 300'ü geçti. Beyin cerrahı 120, göz, kulak burun boğaz, kardiyoloji, cildiye 115, fizik tedavi her biri 200 kişiyi geçti." sözlerini kullandı.

"Bu kadar yoğun bir talep görülmedi"

İleriki süreçte kamuda çalışmanın avantajlı olacağını söyleyen Bakan Koca, şunları söyledi:

"Kamu, hekimlerin güvenilir limanı olacak. Çok net şunu söyleyebilirim; kamu hastanelerine dönüşler artacak. Bu sayı yalnızca 'Ben Beyaz Reform kapsamında bu avantajlardan yararlanmak için kamuya dönmek istiyorum' diyen doktorların sayısı. Yeni süreçte biz 'Sağlıkta Beyaz Reform' ile hekimlere ve sağlık çalışanlarına bir gelecek vaad ediyoruz. Taban ücret haricinde her işlemin bir karşılığının olduğu, mahsuplaşmanın bulunmadığı ve bu sebeple her çalışanın mutlaka ek ödeme aldığı bir süreç başlattık. 

Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabileceği ve adil bir dönem olacak. Bunun karşılığında 1 haftada 6 binin üstünde hekim kamuya dönmek için başvurusunu yaptı. Bu kadar yoğun bir talep görülmedi. Daha önceki açıktan atamalarda başvurular 800'ü geçmemişti. Kamuda toplam uzman sayımız 46 bin. Düşünün ki 5 bin uzman, toplamda 6 bin hekim dönmek istiyor. Bu sayı artacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Gelecek hafta açılacak olan açıktan atama kadrolarına daha çok başvuran hekim olacağını tahmin ediyorum." sözlerini kullandı.

“Bu yıl içinde 85 bin atama yapılacak"

85 bin sağlık çalışanı alımına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini anımsatan Fahrettin Koca, "Bu dönemde bizim 32 bin poliklinik odamız mevcut. Bu poliklinik odalarında hizmet vermek amacıyla bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Doktorlar sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Böylece hekimlerin hastaya daha çok odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan tanınacak. Yaşanan aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz. Bu yıl içinde 85 bin atama yapılacak. Bugüne kadar açıklanmış en büyük alım. Kademeli bir şekilde bu yıl hepsini alacağız. Gruplar halinde sırayla alım gerçekleşecek. Sabırla takip edersek yeni arkadaşları yıl sonunda aramızda göreceğiz." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)