Aynı anda 2 kanserden kurtuldu

Bir süredir ani kilo kayıpları yaşayan Ayten Işık (64), şikâyetlerinin artması üzerine hastaneye başvurarak aynı zamanda iki ayrı kanser türüne yakalandığını öğrendi.

SAĞLIK 07.04.2021, 17:21 08.04.2021, 10:58
Aynı anda 2 kanserden kurtuldu

Yakalandığı her iki kanser türünden kurtulabilmesi için acil ameliyata alınan Ayten Işık, aynı anda mesane ve ağız tümörlerinden kurtularak sağlıklı yaşamına yeniden kavuştu.

Kilo kaybı ve idrarda kan görmeye başladı

Bir süre önce vücut kilosunda ani düşüş olduğunu ve idrarından da kan gelmeye başladığını gören yaşlı kadın Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek muayene oldu. Doktorların yaptığı tetkikler neticesinde mesane ve ağız kısmında tümör oluştuğu belirlenen Gülen Işık, gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucu sağlığına yeniden kavuştu. Ameliyat sonrası doktorlara teşekkür eden hasta Işık, sağlığına yeniden kavuşmuş olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

“Hastada 2 ayrı kanser tespit ettik ”

Başarılı bir ameliyata imza atan ekibin başında bulunan SBÜ Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Aydın Acar, hastalarını yeniden sağlığına kavuşturmuş olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Acar, “Hastamızda mesane ve ağız içi kanseri tespit ettik. Her ikisi de ayrı birer kanser türüydü. Ancak hastamızın bize zamanında başvurması ve yaptığımız başarılı operasyon sonucunda bu tümörleri ortadan kaldırmış olduk. Hastamız imdi yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor” dedi.

Hastanın geçirdği ameliyat sebebiyle bir süreliğine burun yoluyla besleneceğini belirten Uzm. Dr. Sevinç Bayrak ise, yaptıkları operasyonla tümörleri temizlediklerini ve bacaktan alınan cilt grftiyle ise bölgeyi onardıklarını söyledi.

Yorumlar (0)