Avrupa'da maymun çiçeği virüsü korkusu!

İngiltere'de 9 kişide görülen maymun çiçeği (monkeypox) virüsü, Portekiz ve İspanya'ya da sıçradı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), virüs nedeniyle alarma geçti.

SAĞLIK 18.05.2022, 23:48 Hakan Öksüz
Avrupa'da maymun çiçeği virüsü korkusu!

Koronavirüs ve gizemli hepatit salgınının ardından İngiltere yeni bir salgınla karşı karşıya. Ülke çapında tespit edilen maymun çiçeği (monkeypox) virüsü vakaları artıyor.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), tespit edilen 2 monkeypox virüsü vakası ile birlikte toplam vaka sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi.

Daha önceki vakalarla bağlantısız yeni bir tür!

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, yeni iki vakadan birinin ülkenin güney doğusunda, diğerinin ise Londra'da tespit edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre yeni maymun çiçeği virüsü hem heteroseksüel hem de homoseksüel bireylerde tespit edildi. Ajans, yeni vakaların daha önceki virüsle bağlantısız olduğunun altını çizdi.

Maymundan insana geçti!

Edinilen bilgilere göre maymun çiçeği virüsü vakaları, İspanya ve Portekiz'de de endişeye neden oldu.

Maymun çiçeği virüsünün Orta ve Batı Afrika'da maymundan insana bulaştığını kaydeden bilim insanları, "Oldukça endemik bir virüs türü olan maymun çiçeği (monkeypox), İspanya'da 8 kişiye bulaştı. Portekiz'in başkenti Lizbon'da yaşayan 5 kişide daha virüs görüldü." açıklamasını yaptı.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri

Avrupa'da endişeye neden olan virüsün ilk defa 7 Mayıs'ta İngiltere'de tespit edildiği belirtildi. Virüs bulaşan kişilerde kas ağrıları, lenf düğümlerinin şişmesi, ateş ve deri döküntüleri gibi belirtilerin görüldüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)