DSÖ açıkladı: Covid-19'un yeni mutasyonlarını takip etmek zorlaştı!

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgının yeni mutasyonlarını takip etmekte zorlandıklarını açıkladı. Genel Direktör Ghebreyesus DSÖ'nün 6 bölgesinin 4'ünde Covid-19 vakaların arttığına dikkat çekti. Ghebreyesus, birçok ülkede test ile genom sıralaması kapasitesinin düşürmesinin ardından virüsün artık nasıl bir mutasyon geçirdiğini takip etmenin de zorlaştığını söyledi.

SAĞLIK 18.05.2022, 10:48
DSÖ açıkladı: Covid-19'un yeni mutasyonlarını takip etmek zorlaştı!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, bazı ülkelerde Covid-19 vaka sayılarının arttığına dikkat çekti ve virüsün hangi şekilde nasıl bir mutasyona uğradığını takip etmenin giderek daha da zorlaşmasından endişeli olduğunu belirtti.

"Covid-19 salgının daha fazla yayılmasından endişe duyuyoruz"

DSÖ’nün Cenevre merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Ghebreyesus, Covid-19 virüsüne ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Kuzey Kore'yi son bir haftadır vuran Covid-19 salgınını ele alan Ghebreyesus, "DSÖ olarak, aşısız nüfus sayısının fazla olduğu ve birçok kişinin de ağır hastalıkla ölüm riski bulunan ülkelerde Covid-19 salgının daha fazla yayılmasından büyük endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus: DSÖ, Kuzey Kore’ye yardım için hazır

Kuzey Kore'nin sağlık sisteminin zayıf olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, DSÖ'nün Kuzey Kore’ye yardım için hazır olduğunu söyledi ve Covid-19 virüsüyle mücadeleye ilişkin veri ve bilgileri paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

DSÖ'nün 6 bölgesinin 4'ünde Covid-19 vaka sayıları arttı

Açıklamalarına devam eden Ghebreyesus, DSÖ'nün 6 bölgesinin 4'ünde vaka sayılarının arttığını belirterek, "Birçok ülke test ile genom sıralamasının kapasitesini azalttığı için Covid-19 virüsün nasıl ve hangi şekilde mutasyon geçirdiğini takip etmek daha da zorlaşıyor" dedi.

Kritik toplantı 22 Mayıs’ta Cenevre’de

22 Mayıs tarihinde Cenevre'de başlayacak olan Dünya Sağlık Toplantısı'nın kritik önem taşıdığının altını çizen Ghebreyesus, "Yapılacak toplantıda Covid-19 salgının dışında acil durumların nasıl sonlandırılacağı, antiviral ilaçlara ve aşılara ulaşımın kolay şekilde sağlanması konuları gündeme getirilecek" dedi.

Yorumlar (0)