ABD'de ilk: 12 yaş üstü çocuklara aşı zorunluluğu

ABD'de California Valisi, 7 ve 12'nci sınıf öğrencilerine Kovid-19 aşısının zorunlu olacağını bildiren bir genelge yayınladı. 

SAĞLIK 02.10.2021, 13:29
ABD'de ilk: 12 yaş üstü çocuklara aşı zorunluluğu

ABD'nin California eyaletinde, 12 yaş ve üzeri bütün çocuklar için Kovid-19 aşısının zorunlu hale getirileceği duyuruldu.

12 yaş üstü çocuklara aşı zorunluluğu

California Valisi Gavin Newsom, San Francisco'daki bir eğitim kurumunda açıklama yaparak, 12 yaş ve üzeri çocuklar için aşı onayının çıkması halinde bu grubun 2022’nin ocak ayı itibarıyla aşılanmaya başlanacağını, anaokulundan 6. sınıfa kadarki çocukların da FDA onayından sonra aşamalı olarak aşılanacağını aktardı.

Kovid-19 salgınını kontrol altına almak için bu kararları almak zorunda kaldıklarını belirten Vali, "Hedefimize ulaşmak için zorlu bir mücadele gerekiyor." sözlerini kullandı.

ABD'de, yalnızca 16 yaş ve üstü kişilere Pfizer-BioNTech aşısı için FDA'dan onay alınmışken mayıs ayında itibaren 12-15 yaş arası çocukların aşılanması için de acil kullanım izni mevcut.

Ülkedeki 5-11 yaş arasında bulunan çocukların aşılanması için de kasım ayında bir acil kullanım izninin çıkması bekleniyor.

Yorumlar (0)