Uyurken 25 bin lira dolandırıldı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, uzaktan mobil bankacılık sistemine erişilen bir vatandaşın uyuduğu sırada 25 bin TL’si ruhu bile duymadan başka hesaba gönderildi. Rızası dışında hesabındaki paranın alındığı anları izleyen şahıs büyük şok yaşadı. 

YAŞAM 02.10.2021, 15:40 04.10.2021, 11:48
Uyurken 25 bin lira dolandırıldı

Kadıköy’de İslam Topal adlı vatandaş, gece su içmek için uyandığı sırada telefonunun ekranındaki ışığı fark edince gördükleri karşısında büyük bir şok yaşadı.

Parasının gidişini izledi

İslam Topal, telefonunu eline aldığı esnada kontrolü dışında girilen banka hesabında bulunan paranın farklı bir şahsın hesabına aktarılmasını anbean izledi.

Olaydan hemen sonra banka temsilcisiyle iletişime geçen Topal’a konuya ilişkin şikayette bulunması iletildi.

Mobil banka dolandırıcıları kamerada

Hayatının şokunu yaşayan İslam Topal, sonraki gün bankadan aldığı dekontlarda toplamda 25 bin TL’sinin tanımadığı bir kişinin hesabına geçtiğini gördü. Bankanın mobil sisteminde güvenlik problemi olduğunu belirten mağdur vatandaş, konuya ilişkin şikayetçi oldu.

Paraların aktarıldığı hesabın sahibi olduğu öne sürülen kişilerin ATM’ye gelerek parayı çektiği anlar kameraya yansıdı.

“25 bin liram buhar oldu”

Yaşanan olayın ardından zor günler yaşadığını ifade eden İslam Topal, “Gece uyuduğum sırada su içmek için kalktım. Telefonumun ışığının açık olduğunu gördüm. Telefonu aldığımda paralarımın, kontrolüm dışında farklı bir hesaba aktarıldığını anbean izledim. Telefonu hemen kapatarak müşteri hizmetlerini aradım. Şüpheli bir olay olduğunu söyledim. Müşteri temsilcisi, hesabımdaki 25 bin liranın farklı hesaplara gönderildiğini söyledi. Şikayetçi olmamı söyledi. Bir de bu olayın sorumlusunun banka değil benim olduğumu iddia etti. 25 bin TL resmen buhar oldu. Paraları hesaplarına aktaran kişileri tanımıyorum. Olayın ardından zor günler yaşadım” şeklinde konuştu.

“Banka açığından kaynaklı”

Konuya ilişkin açıklama yapan mağdur avukatı Nur Nihal Tavlan, “Olaya ilişkin savcılık iddianamesi hazırlandı. Şu an yargılama aşamasında. Bu işlemler sürecinde banka tarafından İslam Bey’e bir doğrulama linki veya mesajı gelmedi. Bu işlemler yapılırken ya İslam Bey’in telefonuna farklı bir IP’den girildi veya bankanın güvenlik duvarı kırılarak müşteri bilgilerine ulaşıldı. O yüzden bankanın ciddi bir ağ açığı mevcut. Bankaların, hizmet sunarken mevcut güvenlik duvarını güveni sağlama görevi var. Üçüncü şahısların müşterilere verdiği zararın sorumlusu bankalardır. Diğer yandan şunu söylemek gerekir ki, bu gibi durumlarda bankanın, paraların yollandığı hesaplara durumun ortaya çıkmasının ardından bloke koyması lazım” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)