Volkswagen, Jetta serisini geri çağırıyor

Volkswagen, kompakt sedan modeli olan Jetta'nın CZTA motor numaralı sürümlerini geri çağırmaya başladı. ABD'de gerçekleşen söz konusu geri çağırmanın nedeni ise cıvatalar.

OTOMOTİV 01.11.2020, 23:29 02.11.2020, 01:04
Volkswagen, Jetta serisini geri çağırıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Amerika Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği (NHTSA) denetiminde sınıfta kaldı. 

CZTA motor kodlu seri geri çağrılıyor

18 Haziran 2015 ve 9 Aralık 2017 zaman diliminde üretilen CZTA kodlu Jetta modellerinde, yakıt rayı üzerinde konumlanan cıvatalarda sorun tespit eden Amerika Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği, söz konusu araçların geri çağırılması talebinde bulundu.

Yakıt damlatma riski var

Toplam 218 bin 192 adet aracın etkilendiği bu durum, motor yakıt rayları üzerindeki cıvataların sıkıca uygulanmamasından kaynaklı yakıt sızdırma riskine bağlı olarak sorun oluşturuyor.

Jetta kullanıcılarının yakıt kokusu fark etmeleri ve motorda bazı yakıt kaçaklarını görmesi olasılığı da var. AutoNews’a açıklama yapan bir sözcü, söz konusu sorunla alakalı bir problem veya bir kaza gerçekleşmediğini belirtti.

20 Aralık'ta ücretsiz tamir süreci başlıyor

Volkswagen Jetta sahiplerinin 20 Aralık tarihinden başlamak üzere otomobillerindeki problemi gidermek için bayilerden randevu talep etmeleri gerekiyor. Hatanın giderilmesi ücretsiz olarak sağlanacak.

Cıvata sorunu şu an için sadece ABD'de satılan Jetta modellerini kapsıyor. 

Yorumlar (0)