Toyota, Dubai’de yeni nesil Land Cruiser’ını tanıttı 

Toyota, birkaç hafta içerisinde satışa çıkacak yeni nesil Land Cruiser’ı Dubai’deki online prömiyerde tanıttı. 

OTOMOTİV 10.06.2021, 12:10 11.06.2021, 17:34
Toyota, Dubai’de yeni nesil Land Cruiser’ını tanıttı 

Toyota, 2021 yaz aylarında satışa çıkaracağını açıkladığı yeni nesil Land Cruiser’ı Dubai’de yaptığı prömiyer ile online olarak dünyaya tanıttı. Pek çok ülkede çevrim içi izlenen tanıtım ile birlikte aracın 130 ülkede satışa çıkarılması planlanıyor.

70 yıllık geçmişe sahip

Land Cruiser, 70 yıllık geçmişe sahip olan 10 milyondan fazla satılan bir araç. 170 ülkede satışı bulunan araç, güvenliği ve sağlamlığı ile tanınıyor. Yenilenen Land Cruiser’ın yeni çıkacak olan versiyonunun ismi ise LC 300 SUV olarak biliniyor.

Yeni amiral gemisi konumunda olacak bu araç, dayanıklı, güvenilir, güçlü ve oldukça sağlam olarak karşımıza çıkıyor. Yol performansı ve geliştirilmiş arazi aracı olması sebebiyle her rotada kolaylıkla yol alabilen LC300’ün şanzıman, platform ve motoru ise tamamıyla yenişenmiş durumda.



Dünyanın “ilki”

LC300’ün sahip olduğu teknolojiler, dünyada kullanılan ilk ve en yeni teknolojiler olarak biliniyor. Bu sebeple araç, benzerlerinin de önüne geçiyor. Toyota markası TNGA mimarisi, çerçeveli üst gövdeli tasarımı ve GA-F platformu ile aracı inşa etti. Bu bileşenlerin ön olana çıkmasıyla birlikte sıradan bir araç olarak kullanılabilen LC300 aynı zamanda off-road aracı olarak da sevenleriyle buluşabiliyor.

LC300, önceki modelinden 200 kg daha hafif fakat yola daha sağlam basan yapısı ile dünyaya tanıtıldı. Dakar Rallisi deneyimli pilotların test ettiği araçtaki yeni süspansiyon sistemi, aracın hem yolda hem de yol dışında kolayca kullanılabilmesini sağlıyor. 

Yorumlar (0)