HDP'ye kapatma davası: 451 isim için siyasi yasak talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, hazırlamış olduğu HDP'ye kapatma davasının iddianamesinde 451 HDP'liye ilişkin siyasi yasak talep edildiğini duyurdu.

GÜNDEM 10.06.2021, 12:18
HDP'ye kapatma davası: 451 isim için siyasi yasak talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, "Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele" başlığıyla Antalya’da gerçekleştirilen konferansa katıldı.

“451 HDP’li için siyasi yasak istemi”

Konferans bitiminde açıklamalar yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’ye ilişkin iddianamenin hazırlandığını belirtirken söz konusu iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne sunduklarını ve sonraki sürecin AYM’nin yetkisinde olduğunu belirtti.

Bekir Şahin, “Bütün kararları, delilleri ve HDP’lilerin konuşmalarını delil olarak dosyada sunduk. İddianame 843 sayfadan oluşuyor. İddianamede 451 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor ve 69 kişi ise odak olduğu için iddianamede bulunuyor. Hemen hemen hepsinin terör örgütü lehinde beyanları ve konuşmaları bulunuyor.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Bekir Şahin, hazırlanan iddianamede HDP’nin banka hesaplarına tedbir kararı konulmasının istendiğini de sözlerini ekledi.

Yorumlar (0)