Tesla Cybertruck ile Ford F150 halat çekme yarışında!

Tesla Cybertruck, pazardaki en büyük rakibi konumunda bulunan Ford F150 ile halat çekme yarışına girdi.

OTOMOTİV 26.11.2019, 12:00
Tesla Cybertruck ile Ford F150 halat çekme yarışında!

Elon Musk, Cybertruck’ı gündemden düşürmüyor. Tesla’nın kamyonet pazarını ele geçirmek için tasarladığı ve görüntüsü itibariyle çokça eleştiriye maruz kalan ancak yine de 200 binden fazla ön sipariş alan pikap modeli Cybertruck uzun bir süre daha gündemde kalacak gibi görünüyor.

Amerikan elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, kişisel Twitter hesabı üzerinden ABD'de en çok satılan kamyonet Ford F150 ve Tesla Cybertruck’ın halat çekme yarışındaki görüntüleri paylaştı. Cybertruck'ın yokuş yukarı olmasına rağmen F150'yi rahatlıkla çekerek nakavt ettiği görülüyor. Şüphesiz Cybertruck bunu elektrikli motorunun ürettiği yaklaşık 1350 Nm olacağı tahmin edilen tork kapasitesine borçlu.

Soru işaretleri

Ancak, Tesla'nın gösterdiği test çeşitli seviyelerde sorgulanabilir. İlk olarak, Cybertruck'ın özellikle arka kısmı daha ağır. Testte kullanılan Ford, eski lastiklerde çalışan 2 tekerlekten çekiş modunda görünüyor. Arka tekerleklerde ağırlık olmadan ve ön aks serbestçe dönerken, Ford daha ağır dörtçeker modundaki Cybertruck'ın insafına bırakılmış durumda.

Öte yandan, Ford F150 orta seviye bir XLT paketine sahip gibi görünüyor. Bu araçta 3.3 litrelik 290 beygir güç ve 360 Nm tork üreten V6 motor kullanılıyor. Dolayısıyla bu adil bir yarışma değil.

Diğer faktörler de önemli derecede göze batıyor. Cybertruck önce çekiyor ve böylece Tesla'nın gücünü katlıyor.

Ford'un Başkan Yardımcısı Sunny Madra bu test üzerine Elon Musk'a Twitter üzerinden, "Sen bize bir Cybertruck yolla da eşit şartlar altında bir test yapalım" mesajı verdi. Musk'ın buna vereceği cevap merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)