Tesla, 321 bin otomobilini geri çağırıyor

Tesla, arka ışık sorunu sebebiyle 321 bin ABD aracını geri çağırma listesine dahil etti.

OTOMOTİV 20.11.2022, 12:15 21.11.2022, 09:41
Tesla, 321 bin otomobilini geri çağırıyor

Tesla, ABD'de 321 bini aşkın aracı, arka lambaların aralıklı yanmadığı gerekçesiyle geri çağırdığını açıkladı.

Haber, şirketin cuma günü ABD'deki yaklaşık 30 bin Model X otomobilini ön yolcu hava yastığının yanlış açılmasına sebep olabilecek bir sorun sebebiyle geri çağırmasından sonra geldi.

Üst üste gelen geri çağırmalar sebebiyle, şirket hisseleri yüzde 3 oranında düştü ve son iki yılın en düşük seviyesine indi.

Geri çağırma hangi araçları kapsıyor

Elektrikli araç üreticisi, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) yolladığı dosyada, arka lambaya ilişkin geri çağırmanın bazı 2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarını kapsadığını aktardı.

Teksas merkezli Tesla, arka ışık problemini düzeltmek için uzaktan bir güncelleme paylaşacağını ve geri çağırmayla ilgili herhangi bir kaza ya da yaralanma raporu olmadığını aktardı.

Şirket, ekim ayı sonunda geri çağırmanın, büyük ölçüde dışardan gelen ve aracın arka lambalarının yanmadığını öne süren müşteri şikayetlerinden sonra geldiğini belirtti.

Şu ana kadar 19 geri çağırma açıklandı

Araştırma neticesinde, nadir durumlarda, araç uyandırma işlemi esnasında yanlış arıza tespitlerine sebep olabilecek bir anormallik sebebiyle ışıkların aralıklı olarak çalışmayabileceği belirlendi.

NHTSA verilerine göre 2022'de Tesla,'de ABD'de 3,7 milyonu aşkın aracı kapsayan 19 geri çağırma duyurdu.

Yorumlar (0)