Otomotiv sektörüne Rus darbesi: "Tesla Katili" geliyor!

Rus otomotiv sektörü Ukrayna savaşı nedeniyle sekteye uğramıştı. Ancak Moskova Politeknik Üniversitesi, Amber adlı yeni bir elektrikli araç prototipini tanıtarak dikkatleri üzerine çekti.

OTOMOTİV 25.12.2023, 16:29 25.12.2023, 16:45 Buse Önder
Otomotiv sektörüne Rus darbesi: "Tesla Katili" geliyor!

Rus otomotiv sektörü, Ukrayna savaşı sebebiyle gelen yaptırımlar nedeniyle zorlu bir dönemden geçmiş, otomotiv devleri Rus piyasasından çekilmişti. Ancak Moskova Politeknik Üniversitesi, otomotiv devlerinin çekilmesine bir alternatif sunmak amacıyla "Amber" isimli elektrikli araç prototipini tanıttı.

Yüksek teknoloji içeren ve özellikle dikkat çeken tasarım içeren bu model, "Tesla katili" olarak lanse edilmesiyle gündeme geldi.

Rusya otomotiv sektörüne yeniden giriyor

Ukrayna'nın işgalinin ardından, BMW, Ford, Kia ve Hyundai gibi büyük otomotiv şirketleri, Rusya'dan çekilme kararı almıştı. Bu durum, Rus halkının yeni model araçlara erişimini zorlaştırdı. Moskova Politeknik Üniversitesi'nin geliştirdiği Amber projesi ise bu eksikliği gidermeyi hedefliyor.

Üniversitenin verdiği bilgiye göre, Amber elektrikli aracının, daha önce BMW, Ford, Kia ve Hyundai tarafından kullanılan Avtotor fabrikasında üretilmesi planlandı. Aracın tüm parçalarının Rusya'da geliştirilip üretileceği belirtilirken, aracın teknik detayları hakkında henüz net bir bilgi açıklanmadı.

Tasarım internetin diline düştü

Prototip araçların genellikle hayal gücünü zorlayan tasarımlarla geldiği ancak üretim versiyonlarında normale döndükleri bilinse de Amber bu farklı tasarımıyla internetin diline düştü. Üretici, bunun sadece bir test aracı olduğunu ve gerçek tasarımın çok farklı olacağını belirtirken, aracın çıkış tarihi 2025 olarak açıklandı.

Rusya'nın otomotiv sektöründe bu prototip aracın yaratılması, ülkede yerli otomobil üretiminin canlandırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, Amber'ın nasıl bir başarı elde edeceği ve uluslararası pazarda ne kadar rekabet edebileceği, üretim versiyonunun ortaya çıkmasıyla daha net bir şekilde değerlendirilecek.

Yorumlar (0)