Kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira zammı sınırı kaldırılacak mı?

Kamuoyunda yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir toplantıda yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını söylediğinin iddia edilmesinin ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

GÜNDEM 25.12.2023, 17:15 Şeyda Gül
Kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira zammı sınırı kaldırılacak mı?

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabı yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan kira artış oranlarının arttırılacağı iddianın manipülasyon içerdiği belirtildi. Paylaşımda, kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılan yasanın 1 Temmuz’dan önce iptal edileceği iddiaları yalanlandı.

Bakan Şimşek’in açıkladığı iddia edildi

Konuya ilişkin iddiaların kaynağı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gösterildi. Paylaşımda, Bakan Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya geldiği belirtildi. Toplantıda konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek düzenlemeye ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Şimşek’in düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini vurguladığı kaydedildi.

Bakan Şimşek'in resmi açıklaması bulunmuyor

Paylaşımda, bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarındaki düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmadığı vurgulandı. Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklamasının bulunmadığı bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)