Doğu Karadeniz’i kar vurdu: Binlerce yol ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz'de etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle birçok kent kara teslim oldu. Binlerce kilometrelik yol ağı, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

YAŞAM 25.12.2023, 17:13 26.12.2023, 13:14 Buse Önder
Doğu Karadeniz’i kar vurdu: Binlerce yol ulaşıma kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, 367 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için seferber oldu.

Kar yağışı bölgede devam ediyor

Artvin’de 137, Gümüşhane’de 101, Giresun’da 65, Rize’de 64 köy yolunun ulaşıma kapandığı bölgede, tipi ve kar yağışının etkisi devam ediyor. Ekipler, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için aralıksız çalışırken, buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına da ağırlık verildi.

Ardahan’da eğitim-öğretime ara verildi

Bitlis ve ilçelerinde 49 yerleşim yerinin yolu, Sivas’ta ise 198 köy yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanarak ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için 7/24 çalışma yürütüldü.

Ardahan'da ise yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 57 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildi. Ardahan-Kars ve Ardahan-Çıldır kara yolu ise tipi nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşımda yaşanan zorlukları gidermek için yoğun çaba harcadı.

Meteoroloji yetkilileri, yağışlı havanın devam edeceğini bildirirken, özellikle yaşlı, hasta, engelli ve gebelerin evlerine ulaşımını sağlamak amacıyla ekipler sürekli ulaşıma açık tutulacak güzergahları belirliyor.

Yorumlar (0)