Yeni yıla girerken içinizi ısıtacak romantik filmler

2023 yılında gösterime giren ancak gözünüzden kaçmış olabilecek pek çok romantik film var. Kalpleri ısıtan bu filmleri, Yılbaşını evde geçirecek kişiler için derledik.

KÜLTÜR-SANAT 25.12.2023, 17:06 25.12.2023, 17:57 Hakan Öksüz
Yeni yıla girerken içinizi ısıtacak romantik filmler

Yeni yılı evde karşılayacak olan ancak romantik film külliyatını yalayıp yutmuş kişiler için bu yıl vizyona girmiş filmleri sıraladık. İşte dikkat çeken 2023 yapımı romantik filmler...

Past Lives (Başka Bir Hayatta)

Celino Song'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Past Lives, yolları ayrılan iki çocukluk arkadaşının New York'ta yeniden karşılaşmasının ardından yaşananları konu ediniyor. Ailesi Kore'den Kanada'ya göçen Nora'nın yolu, 20 yıl sonra arkadaşı Hae Sung ile kesişir. Beraber bir hafta geçiren iki arkadaş, geride kalan 20 yılın muhasebesini yapar.

Soulmate

Güney Kore yapımı Soulmate, Ahn Mi-so ile Go Ha-eun adlı iki genç kızın arkadaşlığını konu ediniyor. Filmin yönetmenliğini Min Yong-geun üstlendi.

No Hard Feelings (Büyü de Gel)

Yönetmenlik koltuğunda Gene Stupnitsky'ın oturduğu filmin başrolünde Hollywood yıldızı Jennifer Lawrence var. 19 yaşındaki oğullarının asosyal olmasının üzüntüsünü yaşayan bir aile, gazeteye ilan verir. Paraya ihtiyacı olan 30'lu yaşlardaki Maddie, bu ilanı görünce olaylar gelişir. Maddie, içine kapanık gencin kozasından çıkmasına yardım edecektir.

Shortcomings

Oyuncu Randall Park'ın ilk defa yönetmenlik yaptığı Shortcomings filmi, Berkeley sanat evi sinema salonunun yöneticisi Ben Tanaka'nın hikayesine odaklanıyor. 6 yıldır kız arkadaşı Miko ile birlikte olan Ben, ilişkisindeki çatlakların farkına varır. Bir yol filmi olan Shortcomings, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatmaya aday.

Afire (Kızıl Gökyüzü)

Christian Petzold'un yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmde Langston Uibel, Thomas Schubert ve Paula Beer gibi oyuncular yer alıyor. Leon ve Felix adlı iki arkadaş, Nadja isimli bir kadın ve sevgilisi Devid ile karşılaşır. Kaldıkları yerin etrafında başlayan orman yangını, hayatları kesişen bu dört kişiyi derinden etkileyecektir.

Memory (Hafıza)

Jessica Chastain ile Peter Sarsgaard'ın başrollerini üstlendiği Memory filmi, 25 yıldır birbirlerini delicesine seven Paulina ile Augusto'yu odağına alıyor. Sundance Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan film, çiftin hafıza, güven kaybı, kimlik ve bunama gibi sorunlarla yüzleşmesini konu ediniyor.

Fallen Leaves

Aki Kaurismäki'nin yönetmenliğini yaptığı Fallen Leaves (Düşen Yapraklar), Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Janne Hyytiäinen, Alma Pöysti ve Jussi Vatanen'in kadrosuna yer aldığı film, hayatlarının aşkını arayan iki kişinin, Helsinki'de tesadüf eseri karşılaşmasının ardından gerçekleşen olayları konu ediniyor. 

Birbirlerinin isimlerini ve adreslerini bilmeyen ikili, telefon numaralarını da kaybeder. Sıcak bir tonda başlayan film, yer yer melankoliye kayıyor. Yaşanan eğlenceli küçük anlar, filmi izleyenlerin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

Yorumlar (0)