Oto tamircilerinden araç sürücülerine kış bakımı uyarısı

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sürücülerin araç bakımlarına daha çok özen göstermesi gerekiyor. Kışlık bakımın hayati öneme sahip olduğunu dile getiren oto tamircileri, sürücüleri bu hususta uyarıyor.

OTOMOTİV 07.11.2021, 20:10 08.11.2021, 13:09
Oto tamircilerinden araç sürücülerine kış bakımı uyarısı

Kış mevsimine iyiden iyiye yaklaşılırken, oto tamircilerinden araç sürücülerine uyarılar geldi. Soğuk hava şartlarında araçların verimli bir şekilde kullanılabilmesi adına bazı tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen tamirciler, meydana gelebilecek arızaların büyük miktarda para kayıplarına sebep olabileceğini vurguladı.

"Antifriz çok önemli"

Oto tamircisi Tolga Çetin, kış mevsiminde araçlarda dikkatli olunması gereken en önemli hususlara değindi. Çetin, "Motor suyunun antifriz ile değişimi ve cam suyu antifrizi çok önemli. Motorun donmasını ve korozyona uğramamasını, motorun optimal sıcaklığa hızlı bir biçimde ulaşmasını antifriz sağlar. Bu sıvılar kesinlikle ihmal edilmemelidir. Silecekler, lastik havaları ve cam suyu kış mevsiminde dikkat edilmesi gereken konulardır." ifadelerini kullandı. 

"Rot balans ve lastikler de önemli"

Oto tamircisi Osman Ünver, "Kış öncesi yağ, su ve antifriz bakımları aksatılmamalıdır. Bu bakımlara ek olarak kış lastiğini de muhakkak taktırılmalıdır. Yaz ve kış lastiği birbirinden farklıdır. Kış lastikleri eksi sıcaklıklarda daha fazla performans gösterir. Rot balansın ve lastiklerin bakımının da zamanı geçmeden yapılması gerekir." diye konuştu. 

"Bakımlar aksatılmamalıdır"

Oto tamircisi Emin Süzer ise şöyle konuştu:

"Kış aylarına gireceğimiz bu dönemde araç bakımı aksatılmamalıdır. Yeterli miktarda antifriz kullanılmalı, lastikler değiştirilmeli, silecek süpürgeleri kontrol edilmeli, fren bakımları yapılmalıdır."







Yorumlar (0)