Destici: Sizin rüyalarınızı kabusa çeviririz

Mustafa Destici, "Biz sizin hayallerinizi ve rüyalarınızı kabusa çeviririz." diyerek sözde Kürdistan haritasını yırttı.

SİYASET 07.11.2021, 20:40
Destici: Sizin rüyalarınızı kabusa çeviririz

BBP lideri Destici, Rize'deki il başkanlığının yeni merkezinin açılışına iştirak etti. Burada bir konuşma yapan Destici, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

"Akşener'e bir kez daha soruyorum"

Destici, “HDP, İYİ Parti ve CHP, terör örgütünün siyasi uzantıları olduklarını şu ana dek net bir şekilde söyleyemediler. Hemen hemen tüm muhalif liderler 'Kürt sorunu vardır, bunu HDP ile çözeceğiz.' dediler. Bu kez de Rize'den Sayın Akşener'e sormak istiyorum. 'HDP'yi PKK'nın yanında görüyoruz.' demişti. Peki HDP'nin meşru bir parti olduğunu, Kürt sorununu bu partiyle çözeceğinizi nerede koyuyorsunuz? Bunu milletimize bir açıklayın." dedi. 

"Rüyanızda görürsünüz"

Eline sözde Kürdistan haritası alan Destici “HDP ve PKK ne diyor? Kürt sorununun statü sorunu olduğunu söylüyor. Özerlik istiyorlar, Türk kavramının çıkarılmasını istiyorlar, Kürtçe eğitim istiyorlar, devlet kurmak istiyorlar, paçavra haritalar yayımlıyorlar. Muhalefetin bunlara ses çıkardığını gördünüz mü? BBP ve Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki siz bunları ancak rüyanızda görürsünüz. Biz sizin hayallerinizi ve rüyalarınızı kabusa çeviririz." diyerek haritayı yırttı. 

"Yazıklar olsun"

İYİ Partili Lütfü Türkkan'a ilişkin konuşan Destici “Hele bir ahlaksız var, bir de grup başkanvekili yapmışlar. Şehidimizin kız kardeşine küfür ediyorsun ama PKK'lı 'Kürdistan' dediğinde sesin çıkmıyor. Yazıklar olsun. Bir de milliyetçi olduklarını söylüyorlar. Bunu hiçbir milletvekili yapamaz. Biz bu vatanı şehit ve gazilerimize borçluyuz" dedi. 





Yorumlar (0)