Klasik otomobil tutkunları buluştu

Burdur'da klasik araba tutkunlarını bir araya getiren etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

OTOMOTİV 30.08.2021, 22:38
Klasik otomobil tutkunları buluştu

Burdur Belediyesi ve Klasik Mercedes Kulübü tarafından Uzay Çatı adlı pazar alanında düzenlenen organizasyonda, ülkemizin birçok kentinden getirilen klasik arabalar sergilendi.

Sergi bölgesini çok sayıda klasik otomobil meraklısı ziyaret etti. Renkli görüntülerin sahne olduğu etkinlikte, ziyaretçiler zamana meydan okuyan arabaları inceledi, bol bol fotoğraf çektirdi. Otomobil sahipleri, ziyaretçilere araçları hakkında bilgi verdi.

"Daha büyüklerini yapmak için hazırız"

Sergi alanını ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, basın mensuplarına, yurttaşlara farklı bir etkinlik yaşatmak istediklerini belirtti.

Salgın sebebiyle biraz dar kapsamlı da olsa şehir sakinlerini klasik otomobillerle buluşturduklarını ifade eden Ercengiz, "İlimize farklı bir heyecan getirmeye gayret ettik. Daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak için hazırız. Alanı gezen yurttaşlarımızın, otomobillere artan bir ilgisinin olduğunu net bir şekilde görüyoruz." dedi.

"Çevre illerden gelenler oldu"

Kulüp Başkanı Fuat Süslü ise kulüplerinin büyük toplantılarının tüm ülkeyi kapsadığını fakat bu etkinliği kısa sürede organize ettiklerinden katılımcıların çevre kentlerden geldiğini söyledi.

Ankara, Antalya, Muğla, Isparta, Denizli ve Burdur'dan katılımcıların geldiğini kaydeden Süslü, "İnşallah daha büyük buluşmaları burada gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Zamana meydan okuyan araçlar

Klasik araba sahibi Ali Sevim de bu tutkusunun ailesinden geldiğini aktararak, "Otomobilim 56 yıllık. 6 silindirli bir otomobil olup kırlangıç modeli olarak bilinir. Kuyruklu kasası var, çok konforlu." sözlerini sarf etti.

Ali İhsan Dayık ise 57 yıllık otomobiline gözü gibi baktığını ve bakımlarını bizzat kendisinin yaptığını belirtti.

Dayık, "Her gittiğimiz yerde aracımız büyük bir ilgi odağı oluyor, insanlar bizi durdurup fotoğraf çektirmek istiyor." şeklinde konuştu.









Yorumlar (0)