Karşınızda dünyanın 'en siyah' Mitsubishi Lancer Evo versiyonu!

Mitsubishi Lancer Evo hayranları, özellikle de otomobili siyah renkte beğenenleri, 'simsiyah' modele sahip olamadıkları için üzecek bir sürüm hazırlandı.

OTOMOTİV 13.12.2020, 01:30
Karşınızda dünyanın 'en siyah' Mitsubishi Lancer Evo versiyonu!

Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza ile birlikte dünyanın en çok hayran kitlesi sahip araçlarının başında geliyor. 

Söz konusu efsane modeli şimdi gündeme getiren ise özel bir modifikasyon faaliyeti oluyor. 

Bu özel Mitsubishi Evo modeli, direkt olarak 'Musou Black' ile boyanmış vaziyette. Bunun neticesinde de karşımıza dünyanın belki de 'en siyah' Mitsubishi Evo’su çıkmış durumda. 
Söz konusu boya halihazırda karşımıza çıkan 'Vantablack' ile eşdeğerleri gibi ışığı neredeyse hiç yansıtmadığı için çok ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor. 

Bu görünümü sevenler de var sevmeyenler de. Fakat netice gerçekten 'fark yaratma' tanımını tam anlamıyla karşılıyor. 

Işık yansıması hiç olmadığından, otomobilin hatları hemen hemen kaybolmuş durumda. Tabiri caizse bir kamuflaj gibi duran boya, oyunlarda bazı zamanlar görülen 'dokuların yüklenmemesi' problemini gerçek hayata taşıyor. 

Söz konusu model için kullanılan boya bir hayli pahalı. Yani, böyle 'karanlık' bir otomobile erişmek ucuz değil. 

Sızıntılara göre, 1 litrelik 'Musou Black‘in yurt dışı fiyatının TL karşılığı yaklaşık olarak 1300 lira seviyesinde görülüyor. 

Öte yandan, söz konusu boyanın normal kullanım için uygun olmadığı da belirtiliyor. Kaynaklara göre, bu otomobili normal olarak asfalta çıkarmak ve farklı hava koşullarında, özellikle de yağmurlu havalarda kullanmak imkansız. Fakat yine de ortaya çıkan netice gerçekten muazzam. 





Yorumlar (0)