4 ile turuncu, 20 ile sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 4 kente turuncu, 20 kente sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji, uyarıda bulunduğu illerde yaşayan vatandaşlardan su baskını, ani sel, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum, yıldırım ve yerel dolu yağışı afetlerine karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

YAŞAM 13.12.2020, 09:12
4 ile turuncu, 20 ile sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre; Türkiye geneli parçalı bulutlu ve çok bulutlu, Ege, Marmara, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve ile Çorum, Karaman, Konya ve Kırıkkale çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışlar; genel olarak yağmur ve sağanak yağış şeklinde olacak. Akdeniz kıyıları ile Ege kıyılarından gök gürültülü sağanak, Kars, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, zaman zaman ve yer yer de kar şeklinde olacak.

Yağışlar; Ege kıyıları, Antalya ve Çanakkale çevreleriyle Burdur'un doğu, Isparta'nın güney ve Balıkesir'in batı ilçelerinde metrekare başına 21 ila 50 kilogram olacak şekilde kuvvetli yağış, Antalya'nın merkezi ve batı ilçeleri ile Güney Ege kıyılarında metrekare başına 51 ila 75 kilogram olacak şekilde yer yer çok kuvvetli yağış olması öngörülüyor.

Gece ve sabah saatlerinin doğu bölgelerinde don ve buzlanma şeklinde olacağı değerlendiriliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir farklılık yok ve Türkiye geneli mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Rüzgâr genel olarak doğu ve güney yönlerden hafif esecek, ara sıra ise orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun güneybatısı, Giresun ve Trabzon çevrelerinde rüzgârın güney yönlerden kuvvetli esmesi ve kıyı Ege'de yer yer saatte 50 ila 80 kilometre hızda esmesi öngörülüyor.

4 turuncu, 20 sarı alarm!

Turuncu uyarı verilen 4 şehirde gök gürültülü sağanak yağış olacak, sarı uyarı verilen 20 şehirde ise rüzgâr ve yağış etkili olacak.

Turuncu alarmın verildiği iller, İzmir, Muğla, Antalya ve Aydın.

Sarı alarmın verildiği iller ise Afyonkarahisar, Aksaray, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Burdur, Giresun, Isparta, Denizli, Eskişehir, Çanakkale, Karaman, Konya, Edirne, Manisa, Kırklareli, Trabzon, Kütahya, Uşak ve Niğde.

Yorumlar (0)