Rusya ve Hafter harekete geçti

Cuntacı Halife Hafter güçlerinin, Cufra, Sirte ve güney bölgeye askerî yığınak yaptığını açıklayan Libya ordusu, öte yandan Rusya'ya ait askerî kargo uçağının da bu sabah saatlerinde Sirte kentindeki askerî Gırdabiyye Hava Üssü'ne teker koyduğunu bildirdi.

DÜNYA 13.12.2020, 10:11
Rusya ve Hafter harekete geçti

Cufra ve Sirte Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü Abdulhadi Dırah, Rusya'ya ait askerî kargo uçağının sabah saatlerinde Sirte kentindeki askerî Gırdabiyye Hava Üssü'ne indiğini bildirdi.

Libya'nın güneyine silahlı konvoy geçti

Libya ordusunun bir istihbaratını daha paylaşan Abdulhadi Dırah, silahlı grupları taşıyan 23 araç ile cephane taşıyan 2 kamyondan oluşan konvoyun Cufra kentinden Libya'nın güneyine intikal ettiği bilgisini verdi.

Sözcü Abdulhadi Dırah, yapılan tüm bu sevkiyatların, terörist Hafter güçlerinin Libya'da istikrar değil, Hafter'in Lbiya'nın başına geçmesi için açıkça savaş istediğini kanıtladığını bildirdi.

Hafter paralı asker ve silah yığmayı sürdürüyor

Cufra ve Sirte Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü, 9 Kasım 2020 tarihinde yaptığı bir başka açıklamada ise darbeci Hafter güçlerinin söz konusu bölgeye paralı asker ve silah sevkiyatının devam ettiğini ifade etmişti.

Abdulhadi Dırah, silah taşıyan askerî kargo uçağının, Sirte şehrine bağlı Gırdabiyye Askerî Hava Üssü'ne iniş yaptığı bilgisini vermişti.

11 araçlık Suriye paralı asker konvoyu

Sözcü Abdulhadi Dırah, Libya'nın doğusundan Cufra şehrine de 11 araçtan oluşan konvoyla Suriyeli paralı asker getirildiğini bildirmişti.

Libya'nın orta-kuzey kesiminde bulunan Sirte şehri ve orta kesiminde bulunan Cufra bölgesi, BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde meşru Libya hükümetine bağlı resmî ordu birlikleriyle darbeci Halife Hafter teröristlerinin askerî temas noktası konumunda bulunuyor.

Yorumlar (0)