İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor

Salgının başlangıcı itibarıyla hareketlenen ikinci el araç piyasasında işler tekrar durgunlaştı. Samsun'da bulunan otomobil pazarındaki satıcılar iş olmamasından dolayı şikayet etti.

OTOMOTİV 12.03.2022, 18:48
İkinci el otomobil fiyatları durdurulamıyor

Pazarda aracını satmaya çalışan ve ikinci el araç piyasasındaki son durumu yorumlayan Samet Işık adlı yurttaş, “Orta segment otomobiller satılıyor fakat lüks araçlar hiç satılamıyor. 33 yaşında bir Renault Toros otomobilim var, onu satmaya uğraşıyorum. Trafiğe 32 sene evvel çıktı. Aracımıza 45 bin lira fiyat biçtik. Soranlar elbette oluyor fakat fiyatlar çok yüksek. 43 bin lira teklif ettiler ama 45 bin liranın altına satmayacağım. Benim otomobilim 2021'de 20 bin liraya satılıyordu." diye konuştu. 

"Sorunsuz bir araç için 200 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor"

Orta segment araç fiyatlarının 200 bin liradan başladığını kaydeden Berkcan Ok ise "50 ila 100 bin lira bandındaki araçlarda çok az satış var. Birkaç ay evveline kadar sıfır kilometre araçların fiyatı arttığı için ikinci el araç satışlarında bir hareketlilik söz konusuydu. Son haftalarda piyasanın tekrar durgunlaştığını söyleyebilirim. An itibarıyla sorunsuz, masrafsız bir araba için minimum 200 bin lira vermek gerekiyor. Orta segment araçların hepsi 200 bin liranın üstünde. Lüks araçların fiyatı ise 300 bin liradan başlıyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)