İkinci el araç piyasası el frenini çekti

Sıfır kilometre araç üretimindeki tedarik sıkıntısı sebebiyle fiyatları el yakan 2'inci el araçlar, son dönemde doların yatay seyirde kalmasıyla birlikte fiyat istikrarı elde edilmesine karşın, son senelerin en durgun döneminden geçiyor.

OTOMOTİV 20.02.2022, 19:38
İkinci el araç piyasası el frenini çekti

Salgın sebebiyle sıfır kilometre araçlarda meydana gelen tedarik sıkıntısı nedeniyle fiyatları el yakan 2'inci el araçlar, son birkaç aydır dövizin belli bir düzede kalmasıyla beraber fiyat istikrarı yakaladı. Galerici esnafı ise tüm bunlara karşın 2'inci el araç piyasasının son senelerin en durgun dönemden geçtiğini dile getiriyor. Galericiler, bu tabloyu, kredi faizlerinin yüksek olmasına bağlıyor.

"Daha evvel böylesini görmedim"

26 senedir galericilikle uğraşan Turgay Gümüş, “26 seneden bu yana bu işi yapıyorum. Daha evvel bu denli bir durgunluk görmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Bu yıl da piyasa çok durgun. Nedeni ise ekonominin durgun olması. Yaklaşık olarak 2,5 aydır tek bir müşteri bile gelmedi. Bunun nedeni hem ekonominin durgun olması hem de kredi faizlerinin yüksek olması. Kredi çekebilen yurttaşlar da faizlerin yüksek olduğundan şikayet ediyor ve araç kredisinden uzak duruyor. Araç fiyatları önceleri çok yükseliyordu. Fakat son aylarda dolar belli bir aralıkta gidip geliyor. Araç fiyatları da aynı şekilde stabil. En azından belirli bir standart yakalanmış oldu. Şimdi cebinde parası olanlar için 2'inci el araç satın almak daha karlı olur. Yaz mevsimine doğru bu fiyatlara araç bulmaları imkansız.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)