İkinci el araç piyasası el frenini çekti

Kayserili oto galerici Ahmet Yurtlu, "İnsanlar hem hükümet tarafından hem de muhalefet tarafından otomotiv sektörüyle ilgili bir şeyler duyunca tedirgin oldu ve an itibarıyla bu tedirginlik devam ediyor. İnsanlar adeta geri çekildi. Tüm bu durumlar sebebiyle fiyatlar yüzde 10 oranında düştü. 1,5 aydır adeta yaprak kıpırdamıyor." dedi.

OTOMOTİV 29.08.2022, 20:44
İkinci el araç piyasası el frenini çekti

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, "Araba satın almayı ileri bir tarihe öteleyin. Araba almayın. ÖTV'yi çözeceğiz, yalnızca lüks araçlardan ÖTV alacağız." ifadelerine Kayserili oto galerici tepki gösterdi.

 

"Kılıçdaroğlu'nun takdirine bırakıyoruz"

Bahse konu açıklamaların mesnetli olmadığını ileri süren oto galerici Ahmet Yurtlu, açıklamayı yanlış bulduğunu söyleyerek, “Kurban Bayramı sonrasında ikinci el araç piyasası önemli oranda durgunlaştı. Tabii ki bazı açıklamaların da etkisi çok büyük. Ana muhalefet partisi liderinin 'Biz iktidar olana dek araba satın almayın. İktidara geldiğimizde ÖTV'yi yalnızca lüks araçlardan alacağız.' gibi çok talihsiz bir açıklaması oldu. Tabii ki mesnetli bir açıklama değildi. Seçime daha çok var. Neredeyse bir sene boyunca insanlara araba almamalarını söylemenin ne kadar doğru ve mantıklı olduğunu kendisinin takdirine bırakıyoruz. 

"Vatandaşlar tedirgin oldu"

Cumhurbaşkanlığı makamı ÖTV'yi yüzde 0'a indirme ve üç katına çıkarma gibi bir yetki aldı. Elbette bundan ötürü de vatandaşlarda bir beklenti oluştu. İnsanlar her iki taraftan da otomotiv sektörüyle ilgili bir şeyler duyunca tedirgin oldu ve an itibarıyla bu tedirginlik devam ediyor. İnsanlar adeta geri çekildi. Tüm bu durumlar sebebiyle fiyatlar yüzde 10 oranında düştü. 1,5 aydır adeta yaprak kıpırdamıyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)