Fiat, Cezayir'de otomobil üretecek

Cezayir Sanayi Bakanlığı, İtalya’nın Fiat firmasının Cezayir’de otomobil üretim fabrikası açacağını duyurdu.

OTOMOTİV 14.10.2022, 01:28 14.10.2022, 17:53
Fiat, Cezayir'de otomobil üretecek

Sanayi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, İtalya’nın Cezayir Büyükelçisi Giovanni Pugliese’nin iştirakiyle başkentteki Sanayi Bakanlığı binasında taraflar arasında bahse konu projenin imza merasiminin gerçekleştiği kaydedildi. 

Açıklamada, Cezayir'in kuzeybatısındaki Oran şehrinde uygulanacak olan projenin maliyetine dair herhangi bir bilgi aktarılmayarak, bu adımın İtalya-Cezayir ekonomik iş birliğinin genişletilmesi amacı kapsamında atıldığı belirtildi.

Fiat’ın Oran kentindeki fabrikada üreteceği otomobillerin önümüzdeki sene piyasaya çıkacağı ifade edildi.

Ülkede araç ithalatı yasak

Ülkede yaklaşık olarak beş senedir ciddi bir araç ithalatı krizi yaşanıyor. Cezayir'den 2017’den beri sıfır, 2005’ten bu yana da ikinci el araç girişi yasak.

Bununla ilişkili olarak Cezayir'deki tüketici koruma derneklerinin açıklamalarına göre, yerel pazar, sıfır ve ikinci el otomobillerde büyük bir kıtlığa ve bütün beklentileri aşan yüksek fiyatlara şahit oluyor.

Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, birkaç gün evvel 2023 yılının genel bütçe kanunu çerçevesinde, 2005'ten beri ilk defa, sıfır ve üç seneden eski olmayan ikinci el otomobil ithalatı önündeki yasağın kaldırılması yönünde talimat vermişti.

Yorumlar (0)