Elektrikli şarj üniteleri Erzurum'da üretilecek

Erzurum'da yaşama geçirilen elektrikli araçların şarj ünitelerinin imalatının yapılacağı fabrika yaşama geçirildi.

OTOMOTİV 17.11.2020, 10:40 18.11.2020, 17:31
Elektrikli şarj üniteleri Erzurum'da üretilecek

Elektrikli otomobillere olan ilginin artmış olduğu son dönemlerde birçok ülke de kendi şarj altyapıları üzerine ciddi bir ağırlık veriyor.

Ülkemizde özellikle TOGG otomobillerinin üretilmeye başlanmasının ardından bitimiyle birlikte bu altyapı ihtiyacı daha da belirgin hale gelecek.

Erzurum'da gerçekleştirilen yatırımla birlikte elektrikli araçların şarj ünitelerinin üretileceği fabrika yaşama geçirildi. Fabrikaya dair bilgi veren Gersan Elektrik A.Ş. Yatırım Koordinatörü Ensar Temur, "Kasım ayı için prototip noktasında imalatlarımızı gerçekleştirdik. Burada biz dünyada üretilen bütün şarj ünitelerini ve akü şarjlarınızı imal ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Aralık ayında seri üretime geçilecek"

Pandemiden dolayı fabrikanın geciktiğini söyleyen Ensar Temur, üretime geçmenin sevincini yaşadıklarını kaydederek, "İnşallah aralık ortası gibi seri bir şekilde imalata başlamayı hedefliyoruz. 2 bin adet aylık imalat hedefimiz var. Fabrika ölçeğinde de Türkiye'de imalat yapan tek firmayız.

Burada bütün dünyada üretilen şarj ünite ve akü şarjlarını imal ediyoruz. Fabrikamız 2 bini kapalı alan olacak şekilde 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulu." dedi.

Yorumlar (0)