Çip krizinin yaşandığı pandemide bir üretici rekor kırdı

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasıyla birlikte çip tedariki akıllı telefonlar başta olmak üzere diğer elektronik ürünlere kayınca otomotiv sektörü de bu gelişmeden olumsuz olarak etkilendi. Ancak Lamborghini markası, çip krizinin başladığı andan bu yana ulaştığı satış rakamları ile rekor kırdığı açıklamasını yaptı.

OTOMOTİV 23.10.2021, 12:45 23.10.2021, 13:29
Çip krizinin yaşandığı pandemide bir üretici rekor kırdı

Pandemi sürecinin otomotiv sektörünü olumsuz etkilediği; diğer otomotiv markaları çip krizi ile sarsılıp hatta bazı büyük firmaların üretime ara verdiği kritik bir dönemde Lamborghini markası kendi rekorunu egale ederek üretimini daha da artırdığı açıklamasını yaptı.

2020 yılında çip krizinin baş göstermesi sonucu Volkswagen grup bünyesindeki Skoda gibi üreticileri de vurmuş, ünlü otomotiv markası , Çek Cumhuriyeti’nde yürüttüğü faaliyetlerini yılın son ayına  durdurma kararı almıştı. Grubun bir diğer önemli markası Lamborghini ise, bu dönemde yılın ilk 9 ayında rekor teslimat yaparak bir adım öne çıktı. Ocak-Eylül ayları arasında 6902 adet satış ile rekor sayıda teslimat gerçekleştiren firma, kendi rekorunu böylesine zor bir dönemde kırdığını açıkladı.

Geçen yılın satışlarına kıyasla yüzde 23’lük bir artış yaşayan Lamborghini markasının yetkilileri bu yılki siparişlerin henüz teslim aşamasında olduğunu ve bu yıl da kendi rekorlarını tekrar kıracaklarını inandıklarını belirtti.

Satışlar yüzleri güldürdü

Afrika, Orta Doğu ve Avrupa bölgesinde yılın ilk üç çeyreğinde 2622 satış yapan şirket, bu seneyi 2020 yılına oranla yüzde 17 artışla kapatmış oldu. Bu yıl da şirket için en önemli olarak adlandırılan bu 3 bölge, yapılan satışlarla beklentileri fazlasıyla karşıladı.

İkinci sırada kendine yer bulan Amerika bölgesi 2407, Asya Pasifik Bölgesi ise 1837 satışla yılın ilk 9 ayını tamamlamış oldu.  

Yorumlar (0)