Erdoğan, Kavala açıklamalarına tepki göstermişti: Abdullah Gül'den görüşme...

Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istediklerini için, Türkiye’nin içişlerine karıştıkları düşüncesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bunları ülkemizde barındırma lüksümüz yok’ diyerek tepki gösterdiği 10 büyükelçiden biri olan Finlandiya büyükelçisi eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdi.

SİYASET 23.10.2021, 13:24 23.10.2021, 16:36
Erdoğan, Kavala açıklamalarına tepki göstermişti: Abdullah Gül'den görüşme...

 Abdullah Gül, Türkiye’nin gündeminde olan isim Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçiden Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki ile bir araya geldi.

Erdoğan çok sert konuşmuştu

İçlerinde Finlandiya’nın bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi, 4 yıldır hapishanede tutuklu olarak bulunan Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yaparak bir kamuoyu yaratmaya çalışmışlardı. Çağrıyı yapan büyükelçilikler, Osman Kavala'nın 4 yıldır tutuklu olmasını protesto ederek bu durumun Türk demokrasisine büyük gölge düşürdüğünü iddia etmişlerdi. 

Bu çağrının ardından büyükelçilere büyük tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da Afrika seyahatinden dönerken uçakta “Türkiye’ye böyle bir ders vermek kimsenin haddine değil. Siz kimsiniz? Sen kendi ülkendeki teröristleri haydutları bırakıyor musun? Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz” şeklinde çok sert bir açıklama ile karşılık vermişti.

“Türkiye üzerine konuştuk”

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Osman Kavala’nın serbest kalması çağrısında bulunan Finlandiya Büyükelçisi olan Ari Maki ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşmesi siyaset kulislerinde yine bazı tartışmaların yaşanabileceğine işaret ediyor.  

Büyükelçi Mari, Abdullah Gül ile yaptığı görüşmesine ait fotoğrafı kendi sosyal medya hesabından da paylaşarak eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkiye üzerine iyi bir konuşma gerçekleştirdikleri ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)