BMW’nin ilk elektrikli aracı iX3 Türkiye için ön siparişte

BMW geçtiğimiz yıl üretimine başladığı ilk elektrikli aracı iX3’ü Türkiye için ön siparişe açtı. Nisan ayında teslim edilecek olan otomobil yarım saatte yüzde 80 şarj olması ve ücretsiz gelen hızlı şarj kitiyle dikkatleri üzerine çekiyor. İşte otomobilin dikkat çeken özellikleri ve Türkiye fiyatı…

OTOMOTİV 10.01.2021, 16:32 11.01.2021, 09:50
BMW’nin ilk elektrikli aracı iX3 Türkiye için ön siparişte

Şimdiye dek yarı elektrikli araçları odağına alan BMW, bundan sonra tamamen elektrikli otomobil üretecek.

Bu markalardan BMW, yeni iX3 modeliyle beraber Türkiye’de yollara çıkacak.

BMW’nin tamamıyla elektrikli olan ilk SUV modeli İX3’ün üretilmesine geçtiğimiz sene Çin’de başlanmıştı.

Türkiye’deki müşteriler için ön siparişe açıldı

BMW’nin ilk elektrikli aracı SUV modeli İX3, nisan ayında Türkiye’de olan müşterilere ulaştırılacak. Bununla birlikte şarj süresini çok büyük bir oranda azaltan ve ücretsiz olarak verilen BMW i Wallbox, müşterilerin istemiş olduğu lokasyona ücretsiz bir şekilde verilecek.

BMW iX3 hangi özelliklere sahip?

Çin’de üretilen ve yerel pazarda satılıp dünyada da müşterilerle buluşturulacak olan iX3’ün hedef aldığı pazar ise Çin ve Avrupa olacak.

BMW iX3, şirketin 5. nesil yüksek voltajlı yeni bataryalarının kullanıldığı ilk model olması açısından da BMW için önem arz ediyor. Bu modelin ardından i4 ve iNEXT isimli elektrikli araçların da geleceği biliniyor.

400 Nm tork ve 286 beygir güç üreten iX3 gücünü 80kwH bataryadan alıyor. Aracın menzili ise tam dolu şarjla ortalama 460 km. 180 km/s hıza çıkabilen araç, yarım saatte yüzde 80’e kadar da şarj olabiliyor.

BMW iX3 fiyatı ne kadar?

BMW eDrive teknolojisiyle geliştirilen iX3, nisan ayında müşterilerle buluşacak. Ön siparişteki aracın Türkiye fiyatı ise 870 bin TL.

Yorumlar (0)