560 beygirlik Doğan SLX, 180 bin liraya satıldı

Türkiye’nin en pahalı TOFAŞ’ı, Bursa’da satıldı. Yapılan işlemler ile 560 beygir gücüne ulaşan araç, orijinal kaportası ve iç tasarımı ile 180 bin liraya satıldı.

OTOMOTİV 25.08.2021, 17:59 26.08.2021, 17:58
560 beygirlik Doğan SLX, 180 bin liraya satıldı

Türkiye’nin en çok tercih edilen araçlarından biri olan TOFAŞ marke Doğan SLX model araç, rekor fiyattan alıcı buldu. Türkiye’nin en pahalı TOFAŞ aracı olarak bilinen, otomobil piyasasına damga vuran ve günümüzde de eşine az rastlanan orijinal araç, bir buçuk senede modifiye edildi.



Aracın sahibi Tanju Akdoğan, bir buçuk sene içinde dış görünümü, iç tasarımı ve motoru adeta baştan yaptırdı. En lüks araçlardaki konforun sağlandığı Doğan SLX, Bursalı, araç kiralama işi yapan bir iş insanına satıldı. Aracı satın alan iş insanı, “35 senelik hayalimi bugün gerçekleştirdim. TOFAŞ’ın kuş serisi, eskimeyen yüz.” İfadelerini kullandı.



Türkiye'nin sayılı otomobillerinden


Bursa’da hem TIR şoförü olan hem de sosyal medya fenomenliği yapan Tanju Akdoğan, aracı hakkında şu bilgileri verdi: “Aracımız 1993 model Doğan SLX. Tamamıyla işlemsiz ve hatasız. Kaportası orijinal. Güneşin verdiği zararlar sebebiyle dıştan boyalı. Aracımız, 4.0 turbo enjeksiyonlu. BMW M3 şanzımanı kullandık. Torpidosunda dahi tek çizik ya da çatlak yok. Aracımızın direksiyonu, Mercedes direksiyonu. Koltuklarında da elektrikli ısıtma mevcut. Mercedes koltuğunu tercih ettik. Tavan ve kapı döşemeleri de BMW F30 model araçtan uyarlandı. Normal standart göstergelerimizi de dijital gösterge ile değiştirdik. Aracımızda aynı zamanda üst seviyede ses sistemi mevcut. 560 beygir gücüne ulaşabiliyor. Türkiye’nin sayılı araçlarından biri.”



Yorumlar (0)