Mehmet Ceyhan'dan aşı karşıtlarına 'Aşık Veysel' örneği

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı karşıtlarına, 7 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sebebi ile kör olan Aşık Veysel'i örnek vererek tepki gösterdi.

SAĞLIK 25.08.2021, 18:38 26.08.2021, 17:57
Mehmet Ceyhan'dan aşı karşıtlarına 'Aşık Veysel' örneği

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Sizler aşı sayesinde hastalıkları görmüyorsunuz. Fakat Aşık Veysel'in neden görmediğini merak etmediniz mi hiç? 1930 senesinde çıkarılan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile çiçek aşısı mecburi hale getirilmiştir.” şeklinde konuştu.

"Aşık Veysel çiçek hastalığı sebebiyle görme engelliydi"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Aşıyla sona ermiş bir viral hastalık yoktur diyorlar, doğru mu?

Cevap: Cehalet ve yalan. Milyonlarca insanın ölümüne, sakatlığa ve körlüğe sebep olan çiçek hastalığı tamamen aşı sayesinde ortadan kalkmıştır.

Sizler aşı sayesinde hastalıkları görmüyorsunuz. Fakat Aşık Veysel'in neden görmediğini merak etmediniz mi hiç? 1930 senesinde çıkarılan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile çiçek aşısı mecburi hale getirilmiştir.

O dönemler şöhret, ürün pazarlamak, hastalarını artırmak gibi menfaatler uğruna yalan söyleyip halkı kışkırtanlar da olmadığı için başarılı bir kampanyayla çiçek hastalığı son bulmuş ve 1977 yılında tüm dünyada gerek kalmadığı için aşılama da durdurulmuştur.

"Son vaka 1988'de görüldü"

Virüs etkeni olan çocuk felcinden ölenleri görmediniz ama sakat kalanlar hala aramızda dolaşıyor.

1980 yılında DSÖ'ye 280 bin vaka bildirildi. O sene Amerika'da, 1988 yılında tüm dünyada çocuk felci aşı kampanyası başladı. Aşı kampanyaları neticesinde son vakamızı Ağrı'da 26 Kasım 1988'de gördük.

2002 yılında çocuk felcinden arındırılmış ülke sertifikası aldık. İkinci resimde ben Ağrı'ya bağlı bir köyde son vakayı görüyorum. Aşı karşıtları 'Aşı kısırlık yapıyor.' diye çığırıp, Kürt yurttaşlarımıza 'Soyunuzu kurutacaklar.' derken, muayenehanelerine hasta çekmeye çalışıyordu.

Sağlık personelleri büyük özveriyle yüzde 100'e yakın aşılamayı başardı ve çok sayıda insan ölümden, yüz binlercesi sakatlıktan kurtuldu. Hastalık yalnızca Pakistan-Afganistan hududunda aşı yapılamayan bir bölgede, senede 10-20 kadar vaka ile görüldü. Öne sürdükleri gibi kısırlık oldu mu? Hayır.

Çünkü kameralara gösterdikleri, aşı üzerinde yazan 'steril' ifadesi kısırlık değil, mikropsuz demekti. Bunların çok sayıda insanın ölümünde vebali var maalesef ki. Halkın da aşıya ilişkin laf söyleyenlerin ne uzmanı olduğu, hangi çalışmaları olduğunu araştırması gerekiyor. Her şeyi Google'da arıyorsunuz, buna da bakın.

"Tıpı tekrar okusunlar"

Aşı ile engellemeye çalıştığımız her hastalık en az yüzde 96 azaldı. Böyle bir gıda takviyeniz var mı?

Bu yalanı söyleyenlere tavsiyem hekimlerse tıp fakültesini tekrar okumaları. Hangi hastalığın virüs kökenli olduğunu halk bile biliyor artık."

Yorumlar (0)