Yasak Elma dizisinden, Gülseren Budayıcıoğlu’na gönderme!

Pazartesi akşamları yayınlanan Yasak Elma dizisinin yayınlanan son bölümünde, ilginç bir konu işlendi. ‘Kırmızı Oda’ ve ‘Masumlar Apartmanı’ gibi dizilerin yaratıcısı Gülseren Budayıcıoğlu’nu tiye alan dizide, dizinin karakterlerinin hikayesi bir dizi olarak karşılarına çıktı. Hikayelerini kimin dizi yaptığını araştıran karakterler, sonucu öğrenince adeta şoke oldu. 

MEDYA 04.05.2021, 11:16 04.05.2021, 18:18
Yasak Elma dizisinden, Gülseren Budayıcıoğlu’na gönderme!

Yaklaşık 100 bölümü deviren ve dört sezondur ekrana gelen Yasak Elma dizisinin yayınlanan son bölümünde, dikkat çeken bir konu işlendi. Ayrıca ‘Şahika’ karakterine hayat veren Nesrin Cavadzade’nin diziye veda ettiği fark edilirken; dizinin son bölümünde işlenen konu, şu sıralar ‘Masumlar Apartmanı’, ‘Kırmızı Oda’ ve ‘Camdaki Kız’ gibi dizilerin yaratıcısı psikolog Gülseren Budayıcıoğlu’na gönderme olarak algılandı. Dizinin yayınlanan bölümünde karakterler, televizyonda ‘Cennetten Kovulmak’ adında bir diziye denk geldiler. 



Parkta oturan kadına, tüm yaşadıklarını anlattı

Şevval Sam’ın canlandırdığı Ender karakteri, Eda Ece’nin canlandırdığı Yıldız karakteri ve Melisa Doğu’nun canlandırdığı Asuman karakterleri, dizinin hikayesinin kendilerine ait olduğunu fark ettiler. Dizinin yapımcısı ve senaristine ulaşmaya çalışan karakterler, sonunda senaristi buldular. Senarist dizide, bir parkta oturan ve kendine ilham bulmaya çalışan bir karakter olarak resmedildi. Senaristle konuşan Yıldız ve Ender karakterleri senariste, yazdığı dizinin hikayesinin kendilerine ait olduğunu söyledi. Senarist ise bir çok kişinin bu hikayenin kendisine ait olduğunu söylediğini belirtti.



Akıllara Gülseren Budayıcıoğlu geldi

Dizinin hikayesi için parka gelen bir kadının anlattıklarından ilham aldığını söyleyen senarist kadın, hikayeyi anlatan kadının ise bir yalıda temizlikçi olarak çalışan biri olduğunu söyledi. Böylece hikayeyi anlatan kişinin Aysel karakteri olduğu ortaya çıktı. Aysel ise anlattıklarını bir psikoloğa anlattığını düşündüğünü söyleyerek bir hata yaptığını Yıldız, Ender ve Asuman’a anlatmaya çalıştı.



Dizide anlatılan bu hikaye, akıllara ‘İstanbullu Gelin’, ‘Masumlar Apartmanı’, ‘Kırmızı Oda’ ve ‘Camdaki Kız’ gibi dizilerin senaryolarına kitaplarıyla ilham olan Gülseren Budayıcıoğlu’nu getirdi. Bilindiği üzere Budayıcıoğlu’nun da dizilerin ve kitaplarındaki hikayeleri, gerçek hayattan esinlenerek yazdığı biliniyor.

Yorumlar (0)