RTÜK'ten Halk TV'ye 5 kez program durdurma cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son zamanlarda programlarda sarf edilen bazı ifadeler nedeniyle Halk TV'ye ceza yağdırdı. Gazeteci Ayşenur Arslan'ın kullandığı ifadelerden dolayı Halk TV'ye "5 kez program durdurma" ile "üst sınırdan idari para cezası" verildi.

MEDYA 04.10.2023, 15:28 Hakan Öksüz
RTÜK'ten Halk TV'ye 5 kez program durdurma cezası

Halk TV'de program sunucusu olan gazeteci Ayşenur Arslan'ın, 1 Ekim Pazar günü Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında yaptığı yorum, eleştiri oklarına hedef olmuştu. 

Ayşenur Arslan ne demişti?

Saldırıyı yapan teröristler hakkında, "Üzerinde patlayıcı olan o kişi (terörist) belki de bunun bilincinde değildi. Belki de uzaktan kumandalı bir bombaydı ve başkası patlatmıştı. Oraya kadar gelip hiçbir şey yapamadan öldü çünkü. Öte yandan Ankara'da bir arabayı düz kontak çalıştırmak yerine neden Kayseri'de öldürdükleri birinin arabasını aldılar. O arabayla Ankara'ya gelmek, 'Heey, ben geliyorum.' diye bağırmaktır" yorumunu yapan Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programı yayından kaldırılmıştı.

"5 kez program durdurma" ve "üst sınırdan idari para cezası"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ayşenur Arslan'ın söz konusu ifadeleri nedeniyle harekete geçti. İki ayrı programda tespit edilen yayın ihlallerinden dolayı Halk TV, "5 kez program durdurma" ile "üst sınırdan idari para cezasına" çarptırıldı.

RTÜK, Ayşenur Arslan'ın söz konusu açıklamalarıyla ilgili yaptırım uygulama gerekçesini açıkladı. Yayıncılık hizmetlerinin, "terör eylemi ile faillerinin amaçlarına hizmet edecek şekilde sunulamayacağı" kaydedildi.

"Haber Masası" programında kullanılan ifadelere de ceza kesildi

Halk TV'de ekranlara gelen "Haber Masası" adlı programda bir konuğun kullandığı ifadeler nedeniyle idari para cezası uygulanmasına karar verildi. FETÖ propagandası içeren bir filmin yer alması nedeniyle 60. Altın Portakal Film Festivali'nden desteğini çeken Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelik kullanılan ifadelerin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlayıcı" mahiyette olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)