RTÜK duyurdu: İnternet yayın lisansını aldılar!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Amazon Prime Video ve Netflix'in aralarında bulunduğu 6 platforma internet yayın lisansının verildiğini duyurdu. 

MEDYA 05.11.2020, 16:10
RTÜK duyurdu: İnternet yayın lisansını aldılar!

İnternet yayıncılığının son dönemde dünya genelinde iyice geliştiği biliniyor. Dijital yayın platformu Netlix başta olmak üzere birçok platform da Türkiye pazarında yayınlarını artırmaya başladı. 

Söz konusu dijital platformlar, aylık abonelik uygulaması ile içeriklerini kullanıcılarla buluşturuyor. Platformlara bunun karşılığında belirli bir ücret ödeniyor. 

Netflix gibi internet yayıncılığı yapan dijital platformlara yönelik kısa süre önce bir karar alınmış ve söz konusu platformların Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) denetimine gireceği belirtilmişti. 

Geçici yayın izni ile çalışmalarını sürdüren ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) uyarısının ardından lisans için müracaat eden kuruluşların gereken koşulları sağladıkları öğrenildi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), söz konusu lisans başvurularını inceledi.

Lisans için müracaat işlemlerini bitiren Amazon Prime Video, TV8, PowerApp Music, Netflix, Fizy ve Diyanet TV'ye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 10 yıllık internet yayın lisansının verildiği öğrenildi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), deprem bölgesinde bulunan yayıncılara yönelik de önemli bir karar aldı. Söz konusu kararda, İzmir ve Aydın'da yayın gerçekleştirenlerin mali yükümlülük sürelerinin üç ay boyunca uzatılacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)