Erdoğan: Paris yanarken üç maymunu oynadılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 2013 senesinde gerçekleşen Gezi Olayları sırasında canlı yayın yapan medya kuruluşlarının Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı Yelekliler tarafından düzenlenen protesto gösterileri karşısında üç maymunu oynadıklarını ifade etti. 

MEDYA 01.12.2020, 14:30 01.12.2020, 14:37
Erdoğan: Paris yanarken üç maymunu oynadılar!

"TRT World Forum"a video mesaj yollayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası medya kuruluşları tarafından Türkiye'ye karşı çifte standart uygulandığına dikkat çekti.

"Türkiye'nin başarıları görmezden geliniyor"

Türkiye'nin geçirdiği büyük değişim ile uluslararası alanda elde ettiği başarılara dış dünyada doğru düzgün yer verilmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel olarak Türkiye'nin başarılarının görmezden gelindiğini veya çarpıtıldığını söyledi. 

"Gezi Olayları ile başladı"

Erdoğan, Türkiye'ye gerçeği bulmak amacıyla değil oryantalist kalıplara uygun yanıtlara ulaşmak için bakıldığına dikkat çekerek, 2013 yılında etkili olan Gezi Olayları ile birlikte Türkiye'ye çifte standart uygulanmaya başlandığını ve büyük haksızlıklar yapıldığını aktardı. 

"Sokakları ateşe verenleri barışçıl yaptılar"

Uluslararası medya kuruluşlarının sokakları ateşe verenleri "barışçıl" protestocular şeklinde yansıttığını belirten Erdoğan, söz konusu kuruluşların 24 saat canlı yayın yaptığına dikkat çekti.

Erdoğan, Suriye'de birçok sivili katleden terör örgütü üyelerine, batılı dergilerin kapaklarında geniş bir yer verildiğini söyledi. 

"Üç maymunu oynamaya başladılar"

Gezi Olayları'na benzer olayların Avrupa ülkelerinde de meydana geldiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını iddia eden ülkelerin şimdi üç maymunu oynadıklarını ifade etti.

"Fransa'da insanlar kör edildi"

Erdoğan, Fransa'nın başkenti Sarı Yelekliler tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin görmezden gelindiğine dikkat çekti. 

Fransa polisi tarafından protestoculara karşı orantısız güç kullanıldığını ve insanların gözlerinin kör edildiğini belirten Erdoğan, bu duruma hiçbir şekilde tepki gösterilmediğini çünkü Fransız yetkililerinin medya kuruluşlarına yönelik abluka uyguladığını söyledi.

Yorumlar (0)