Tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti yapanlara destek ödemesi...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca tarımsal yayın ve danışmanlık hizmetinde bulunan kuruluşlar için destek ödemesi yapılacağı kaydedildi. İşte detaylar...

TARIM 01.12.2020, 14:51 01.12.2020, 15:02
Tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti yapanlara destek ödemesi...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkındaki Tebliğ, Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Başvuru için 15 günlük süre var

Bu ödemelerden yararlanmak isteyen kişiler ve kuruluşlar, tebliğin yayınlanması sonras 15 gün içinde son başvurunun tatil gününe denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş gününün mesai bitimine dek tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun olduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, eğer ilçe müdürlüğü yoksa ise il müdürlüğüne başvuru yapacak.

46 bin lira ödeme gerçekleştirilecek

Belirtilen destek için başvuran kişilere ve kuruluşlara, uygulama şekillerinde belirtilen işletme kadarının yüzde 80'ninin altına düşmeyecek şekilde ve hizmet sunması durumunda bir tarım danışmanı için 46 bin TL ödeme gerçekleştirilecek.

5 tarım danışmanı için TYDD ödemesi yapılacak

Bakanlıkça yetkilendirilen tarımsal yayın ve danışmanlık hizmeti veren üretici örgütü, ziraat odaları ve bunların şubeleri de dahil olacak şekilde bünyelerinde çalıştırmış oldukları en çok 5 tarım danışmanı için TYDD ödemesi gerçekleştirecek.

12 aydan daha az danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlar yararlanamayacak

Eğer işletme veya kişi 1 yıldan daha az süre tarımsal danışmanlık hizmeti sunmamışsa veya istihdam etmiş olduğu tarım danışmanını hizmet sunumu döneminde birden fazla kez değiştirmiş olan kuruluşlar TYDD'den yararlanamayacak.

Yorumlar (0)