Tel Aviv’de düzenlenen Eurovision’da bir Türk

Bu yıl İsrail’de düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında San Marino’yu bir Türk temsil edecek. Finale kalan Serhat Hacıpaşalıoğlu, “Tel Aviv’de Türkiye yok ama kalbinde Türkiye olan bir Türk var” sözleriyle gönülleri fethetti.

MAGAZİN 16.05.2019, 18:01
Tel Aviv’de düzenlenen Eurovision’da bir Türk

Eurovision şarkı yarışması, bu yıl İsrail’in başkenti Tel Aviv’de düzenleniyor. Yarışmada San Marino’yu bir Türk olan Serhat Hacıpaşalıoğlu temsil ediyor. Hacıpaşalıoğlu Eurovision 2019’da finale kalmayı başardı. Hacıpaşalıoğlu, söz ve müziği kendisine ait olan “Say Na Na Na” şarkısı ile 64’üncüsü düzenlenen yarışmada, birinci olmak için sahneye çıkacak.

Daha önce yapmış olduğu bir açıklamada Hacıpaşalıoğlu, “Tel Aviv’de Türkiye yok ama günlünde ve kalbinde Türkiye olan bir Türk var” sözleriyle gönülleri fethetmişti.

Boykot ve protestolarla Eurovision 2019

Eurovision 2019, Filistin’e karşı devam ettirdiği işgal ve ilhak politikası nedeniyle uluslararası toplumun çok fazla eleştirdiği İsrail’de düzenleniyor. İsrail, bu yarışmayı kendince “başkent” olarak kabul ettiği Kudüs’e taşımak istedi fakat Eurovision Avrupa yayın birliği buna izin vermedi. Bunun sonucunda yarışmanın Tel Aviv’de yapılmasına karar verildi.

Ayrıca Madonna gibi uluslararası sansasyonel isimler de yarışmada görülecek. Pink Floyd’un efsanevi solisti Roger Waters, bir video çekerek Madonna’nın ve Yunanistan’ı temsil edecek olan sanatçıya ‘katılmayın, gitmeyin’ dedi. Fakat iki isim de katılma kararından vazgeçmedi. Madonna yarışmaya konuk olarak, Yunanistan için yarışacak isim ise yarışmacı olarak katılacak.

Öte yandan boykotlar ve protestolar gölgesinde gerçekleşecek yarışma sebebiyle ABD Dışişleri Bakanlığı, 14-18 Mayıs tarihleri arasında vatandaşlarına İsrail’e gitmemesi konusunda bir öneride bulundu.

Madonna’nın çok ciddi bir rakam karşılığı İsrail’e gittiği söyleniyor. Bu sene yarışmaya izleyici ve basın mensupları katılımının da çok az olduğu ifade ediliyor.

“İkinci Hatice vakası”

Oyuncu Meryem Uzerli, Cannes Film Festivali’nde giydiği transparan elbisesiyle gündeme geldi. Gecedeki fotoğrafını Instagram’da paylaşan Uzerli’nin transparan kıyafeti sebebiyle görünen poposu eleştiri konusu oldu.

72. Cannes Film Festivali’nde kırmızı halı yine renkli görüntülere sahne oldu. Fakat kırmızı halıdaki isimlerden biri sosyal medyanın gündemine paylaştığı bir fotoğrafla bomba gibi düştü. Oyuncu Meryem Uzerli, kırmızı halıda çektirdiği fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı. Geceye transparan bir elbise ile katılan Uzerli tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fotoğraflarda poposu açıkta olan Uzerli, acımasız eleştirilerin odağına yerleşti.

Kıyafetinin içinde ten rengi mayo olan ancak mayosunun alt kısmı Brezilya külotları gibi olduğundan poposunun yarısı açıktaydı. Uzerli’yi bu paylaşımından sonra bazı takipçileri şarkıcı Hatice’ye benzetti. Bazı sosyal medya kullanıcıları “ikinci Hatice vakası” yorumunda bulundu.

Kenan İmirzalıoğlu’ndan eşine 60 bin liralık hediye

Kenan İmirzalıoğlu, eşi Sinem Kobal’a evlilik yıldönümlerinde 60 bin liralık bileklik hediye etti.

Sinem Kobal, 3 yıl önce evlendiği Kenan İmirzalıoğlu’ndan 60 bin liralık hediye aldı. İmirzalıoğlu, eşine evlilik yıldönümleri sebebiyle lüks bir markanın 10 bin dolarlık, yaklaşık 60 bin lira değerinde olan panter başlıklı bilekliğini hediye etti. Sinem Kobal’ın da eşi için özel bir saat sipariş ettiği söyleniyor.

Yorumlar (0)