Natalie Portman’dan Cannes’e eleştiri: Çifte standart

Akademi Ödüllü oyuncu Natalie Portman, Cannes Film Festivali'ndeki çifte standartlara eleştirilerde bulundu. Portman, uluslararası platformda yapılan etkinliklerde kadınların karşılaştığı adaletsizliklere dikkat çekti.

MAGAZİN 24.05.2023, 11:50 25.05.2023, 11:39
Natalie Portman’dan Cannes’e eleştiri: Çifte standart

"Sevginin Gücü" filmiyle unutulmaz bir performans sergileyen ABD'li oyuncu Natalie Portman, Cannes Film Festivali'nde kadınlara karşı uygulanan çifte standartlara eleştiri getirdi.

“Kalıplaşmış bir algı bulunuyor”

Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman, "Black Swan" (Siyah Kuğu) filmiyle kazandığı En İyi Kadın Oyuncu ödülünün ardından 76. Cannes Film Festivali'nde yeni filmi "May December" için sahne aldı. 41 yaşındaki başarılı oyuncu, kadınların davranışlarıyla ilgili öne sürülen fikirlere karşı çıktı.

Natalie Portman, Cannes Film Festivali'ndeki konuşmasında, kadınların nasıl davranması gerektiği üzerine dayatılan fikirlere eleştiri getirdi. Oyuncu, kadınların özgürce kendileri olabilmeleri ve toplumsal cinsiyet kuralları dışına çıkabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Filmin basın toplantısına katılım sağlayan oyuncu, Cannes gibi festivallerde kadınlara bazı mecburiyetler getirildiğini aktaran Portman "Bu festivalde, erkeklere göre, belli bir tutumda davranmamız bizlerden bekleniyor. Kadınlar olarak ne şekilde görüneceğimiz, kendimizi hangi biçimde lanse etmemiz noktasında kalıplaşmış bir algı bulunuyor" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)