Musk ve Grimes, kızlarının adını neden "Why" olarak değiştirdi?

Kanadalı şarkıcı Grimes, milyarder Elon Musk'tan doğan 1 yaşındaki kızının ismini "Why" olarak değiştirdiklerini açıkladı. 35 yaşındaki şarkıcı, isme yükledikleri anlamı da açıkladı.

MAGAZİN 28.03.2023, 15:24 29.03.2023, 16:54 Hakan Öksüz
Musk ve Grimes, kızlarının adını neden "Why" olarak değiştirdi?

Milyarder girişimci Elon Musk ile Kanadalı şarkıcı Grimes'ın birlikteliğinden doğan ikinci çocuğun isminin anlamı merak konusu oldu. Henüz 1 yaşında olan "Exa Dark Sideræl Musk" isimli kızlarının adını Why (Neden) olarak değiştiren çiftin bu kararının nedeni merak edildi. 

İsim değişikliğinin nedeni

35 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Grimes, kızının ismini değiştirdiklerini ve onu kısaca "Y" olarak çağırdıkları anlattı. Bu isim değişikliği kararını Twitter'dan duyuran Grimes, geçen yıl nisan ayında verdiği röportajda kızının adının (Exa Dark Sideræl) anlamını açıklamıştı.

Exa Dark Sideræl Musk adının anlamı

Kızının orijinal isminin başında yer alan "Exa"nın bir bilgisayar teriminden geldiğini belirten Grimes, "Bir bilgisayar terimi var: exaFLOPS. İkinci isim olan 'Dark' ise evrenimizin bilinmeyen yönüne işaret ediyor. Bu çok güzel bir gizem. Fotonların yokluğu anlamını taşıyor. Üçüncü isim olan 'Sideræl' ise 'evrendeki gerçek zaman' anlamına geliyor. Yani Güneş ve bizim gezegenimizin hareketleri nedeniyle oluşan zaman değil. Derin uzay zamanından bahsediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

"Ona kısaca Why diyoruz"

Twitter, SpaceX ve Tesla'nın sahibi olan Elon Musk ile kızlarına kısaca "Why" olarak seslenme kararı aldıklarını kaydeden Grimes, "Bu da sonsuz soru ve merak anlamına geliyor." dedi. Şarkıcı Grimes, Musk ile yaşadıkları çalkantılı ilişki nedeniyle doğumun ardından Mart 2022'de ayrılık kararı almıştı.

Yorumlar (0)