Usta oyuncu Oya Başar'a onur ödülü verildi

Dünya Tiyatrolar Günü dahilinde düzenlenen etkinlikte usta oyuncu Oya Başar'a onur ödülü verildi.

KÜLTÜR-SANAT 28.03.2023, 15:44 29.03.2023, 16:54
Usta oyuncu Oya Başar'a onur ödülü verildi

Dünya Tiyatrolar Günü, Ebru Kural ve Oya Başar'ın sahneye taşıdığı "Plastik Aşklar" adlı oyunla kutlandı. Bir yanda kültürlü, eğitimli ve hayatla eğlenebilen bir kadının, öte yandan çekingen ve kendisini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber olan saf bir kadının sahneye taşımış olduğu oyun, Kartal Soğanlık Kültür Merkezi'nde oynandı.

Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı ve Orçun Ucal'ın yönettiği oyundan önceyse Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle hazırlanan Ulusal ve Uluslararası Tiyatro Manifestoları okundu.

Tiyatro oyuncuları Gökay Çardaklı ve Gökçe Aktaş'ın okuduğu iki metin de seyircilerden büyük bir alkış aldı. 90 dakika süren ve zaman zaman kahkaha krizlerine sokan zamane ilişkileriyle aşk kavramı üzerine düşünmeye yönlendiren tek perdelik oyun, seyircinin büyük beğenisini elde etti.

Onur ödülü verildi

Oyunun bitimindeyse Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu tarafından Oya Başar'a onur ödülü verildi.

Aksu, geçmişten bu zamana dek toplumsal yaralara parmak basan rolleriyle Türk tiyatrosundaki önemli isimlerden olan Başar'ı Kartal'da ağırlamak ve ödül vermekten onur duyduğunu kaydetti. Oya Başar ve Ebru Kural'a buket de veren Aksu, seyircilere teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)