Kraliçe kürk giymeyi bıraktı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 25 yıldır terzisi olan Angela Kelly, Kraliçe'nin gerçek kürk giymeyi tamamen bıraktığını açıkladı.

MAGAZİN 06.11.2019, 17:50
Kraliçe kürk giymeyi bıraktı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in 25 yıldır terzisi ve kişisel danışmanı olan Angela Kelly, Kraliçe'nin artık yalnızca sahte kürklerden yapılan kıyafetleri giyeceğini açıkladı.

Angela Kelly, "The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe" isimli bir anı kitabı yazdı. Kitabında Kraliçe'nin gardırobunda yıllar içinde gerçekleşen değişimi anlatıyor. Kelly, Kraliçe'nin bu yıl da gerçek kürkleri gardırobundan çıkardığını söyledi.

Artık sahte kürk kullanacak

Kelly yazdığı kitapta, "Majesteleri özellikle soğuk havalarda bir görüşmeye katılacaksa, 2019 yılından itibaren sıcak kalması adına sahte kürkler kullanacaktır." dedi.

Kelly bir istisna olarak devlet törenlerinde kraliyet görevinin bir parçası olarak gerçek kürkten yapılan cübbeler giyeceğini de belirtiyor.

Kraliyet terzisi, Kraliçe'nin en sevdiği giysilerinden biri olan vizon kürkünü gardırobundan tamamen çıkardığını da vurguladı.

Saray, bilgileri doğruladı

Buckingham Sarayı bu haberleri doğrulayarak Kraliçe için hazırlanacak yeni kıyafetlerde gerçek kürk kullanılmayacağını duyurdu.

Hayvan hakları aktivistleri memnun

93 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in bu kararı hayvan hakları aktivistleri tarafından mutlulukla karşılandı. Hayvan hakları örgütü PETA, Kraliçe'yi koruyan muhafızların da gerçek kürkten yapılan şapkalar takmayı bırakmalarını talep etti.

Humane Society isimli hayvan hakları savunucusu örgüt ise "Majestelerini bir örnek olarak görüp takip etmesi ve İngiltere'yi hayvan kürkü satışını yasaklayan ilk ülke haline getirmesi adına İngiltere hükümetine çağrı yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)