Hayko Cepkin'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: Halkı kesmiyor

Ünlü müzisyen Hayko Cepkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulundu. İşte Cepkin'in paylaşımı...

MAGAZİN 29.05.2023, 00:36 29.05.2023, 18:14 Hakan Öksüz
Hayko Cepkin'den Kılıçdaroğlu'na çağrı: Halkı kesmiyor

14 Mayıs'taki ilk tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 52,16'lık oy oranıyla kazandı. Erdoğan'ın seçim galibiyetini kutlayanlar kadar sosyal medyadan muhalefeti eleştirenler de vardı. Bu isimlerden biri de ünlü müzisyen Hayko Cepkin oldu.

"Her seçimde..."

"Şimdi gerçekler vakti." diyerek Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Hayko Cepkin, "Sevgili Kemal Bey, azimli bir kampanya süreci yürüttünüz. Hakkınızı verelim ama maalesef yeterli değil. Oyların bölünmemesi için birçok seçmen CHP'ye oy veriyor. Her seçimde 'bu kez bitti' deniliyor. Muhalif kesim, umut deresinde çalkalana çalkalana raftingçi oldu çıktı. 20 yıl da az bir süre değil. 'Yenilsek de kazanan biziz' benzeri yüzde hesapları da artık halkı kesmiyor." ifadelerine yer verdi.

"Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı işaret etti"

CHP kadrolarının kökten yenilenmesi ve istifaların gelmesi gerektiğini kaydeden ünlü şarkıcı, "İktidar olma gerçekliğine sarılmış yeni kadrolar yaratılmalıdır. 20 yıl içinde halka umut veren iki kişi çıkabilmiştir. Bunlar Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'tır. Aynı düzende devam edilmesi, bundan sonra da bir fark yaratmayacaktır." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)